בעקבות האירוע החריג והעדין מבחינה ביטחונית של פגיעה במתקן תשתית, התקיים במהלך הלילה שיתוף פעולה בין משרד התקשורת למשטרת ישראל, שמטרתו - לאתר מקורות שידור של גופי תקשורת זרים המשדרים מהאזור, בניגוד להוראות הצנזורה.
לפי הודעה משותפת של השר לביטחון לאומי
איתמר בן-גביר ושר התקשורת
שלמה קרעי, נבדקו צלמים וכתבים שפעלו בזירה, אך נמצא כי אין מדובר באנשי רשת אלג'זירה או אל-מיאדין, שעליהן הוטל איסור גורף, אלא בערוצים זרים אחרים שצילומיהם טרם חרגו מהנחיות הצנזור.
"יש סמכות חוקית לנקוט צעדים גם מול כתבים זרים שאינם אלג'זירה, אם הפרו את הוראות הצנזורה וצילמו מקומות האסורים בפרסום", נמסר. הסמכות לאכיפה נתונה בידי הצנזור הצבאי הראשי ובידי שירות הביטחון הכללי.
עוד נמסר כי בן-גביר שוחח עם מפכ"ל המשטרה רב-ניצב קובי שבתאי, וסוכם על שיתוף פעולה עם שירות הביטחון הכללי באיתור חשודים בצילום מיקומי נפילה. שר התקשורת, מצדו, פנה לייעוץ המשפטי לממשלה בבקשה לקיים דיון דחוף עם הצנזור הראשי לשם חידוד נהלי האכיפה.
השרים הוסיפו: "אנו מודים לאזרחים שדיווחו על שידורים חריגים, וקוראים לצה"ל ולשב"כ להפעיל את סמכויותיהם לעצירת שידורים המסכנים חיי אדם - גם כשאינם מגיעים מאלג'זירה".