רשות המיסים השיקה (ביום שני, 16.06.25) מסלול פיצויים מזורז לנפגעי ירי טילים במהלך מבצע "עם כלביא". המסלול החדש מיועד ליחידים - ולא לעסקים - ומאפשר קבלת פיצוי מהיר של עד 10,000 שקל בגין נזק למבנה המגורים או לתכולתו, ללא צורך בהזמנת שמאי.
מדובר בהליך מזורז שמטרתו להקל על אלפי אזרחים שניזוקו בעקבות ירי הרקטות והטילים, בעיקר בדרום ובמרכז הארץ. ברשות המיסים מדווחים כי עד כה התקבלו 18,766 תביעות, מתוכן 15,861 תביעות בגין נזק למבנים.
הערכת הרשות היא כי סך הנזק הישיר שנגרם עד כה - רק בגין נזקי רכוש מדוּוחים - כבר חצה את רף מיליארד השקלים, וזאת מבלי להביא בחשבון נזקים עקיפים, עלויות פינוי, אובדן הכנסות ונזקים לעסקים ולתשתיות.
רשות המיסים מדגישה כי הפיצוי המהיר אינו גורע מהזכות להגיש תביעה מלאה או לתבוע סכום גבוה יותר בהמשך - באמצעות שמאי והליך מסודר במסלול הרגיל. הטפסים להגשה זמינים באתר רשות המיסים.