X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   חדשות
69% אמון, 35% אמון, 32% אמון [צילום: אריאל חרמוני]
רוב הישראלים סבורים שהמלחמה תימשך עד חודש וחוששים מהתפתחותה
סקר המכון למחקרי ביטחון לאומי: האמון בכוחות הביטחון כפול ויותר מאשר בדרג המדיני רוב הערבים מתנגדים למתקפה על אירן
רוב מוצק מבין הישראלים סבורים שהמלחמה עם אירן תימשך עד חודש, שההחלטה על היציאה למערכה הייתה מבוססת על שיקולים ביטחוניים, שהעורף ערוך להתמודדות עם האיום האירני - וגם חוששים מהתפתחות המלחמה. כך מלמד סקר, הראשון מאז תחילת המלחמה, שמפרסם (18.6.25) המכון למחקרי ביטחון לאומי (INSS).
73% תומכים במתקפה לעומת 18% שמתנגדים. אולם, בחלוקה בין יהודים לערבים קיים פער ניכר: 88% מהיהודים תומכים במתקפה ורק 18% מתנגדים, בעוד שבציבור הערבי שיעור התמיכה הוא 16% בלבד, 68% מתנגדים ו-16% אמרו שאינם יודעים.
76% מהציבור סבורים שההחלטה על היציאה למתקפה מבוססת במידה רבה או רבה מאוד על שיקולים ביטחוניים; 70% חוששים מהתפתחות המערכה; 61.5% סבורים שהיא תימשך בין שבוע לחודש (19.5% צופים שתימשך עד שלושה חודשים), 60% אומרים שהעורף ערוך להתמודדות (לעומת 35% שהשיבו בשלילה). לצד זאת, 47% סבורים שלממשלה אין תוכנית יציאה מהמלחמה (41% השיבו בחיוב), 49.5% צופים שאיום הגרעין יוסר ברובו (27.5% סבורים שיוסר חלקית) ו-61% תומכים בפעולות להפלת המשטר.
הסקר מצביע, בצורה בלתי מפתיעה, על עלייה באמון בגופי הביטחון ובדרג המדיני, אם כי האמון בראשון גבוה פי שתיים ויותר מאשר באחרונים. האמון הגבוה בצה"ל הוא נחלתם של 82% מהמשיבים (לעומת 75.5% בחודש מאי); בחיל המודיעין - 74% (לעומת 61%); בחיל-האוויר - 83% (לעומת 71%); ובמוסד - 81%. האמון ברמטכ"ל, אייל זמיר, עלה ל-69% (לעומת 56%).
האמון בממשלה עומד על 30% (לעומת 21% בחודש שעבר); 35% מביעים אמון גבוה בבנימין נתניהו (לעומת 26%) ו-32% בישראל כ"ץ (לעומת 25%). האמון בדיווחי דובר צה"ל עלה ל-63% (לעומת 55%). 78.5% מביעים שביעות רצון גבוהה מתפקוד פיקוד העורף ו-89% אומרים שהנחיותיו ברורות להם.
לגבי מלחמת חרבות ברזל: 55% סבורים שמטרות המלחמה יושגו במלואן או במידה רבה (לעומת 46%); שיעור הסבורים שיש לסיים כעת את המלחמה עלה במידה ניכרת ל-60.4% (לעומת 49%). לגבי חוסן החברה: 27.5% מדווחים על תחושת ביטחון אישי גבוהה (לעומת 28.5%), בעוד 32.5% אומרים שהתחושה נמוכה (לעומת 25.5%).
Author
כתב משפטי | News1 | דוא"ל
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי ובעל טור ב-News1. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה
תאריך:  18/06/2025   |   עודכן:  18/06/2025
+לוחם מילואים נפצע קשה בקרב בדרום הרצועה 23:54 18/06/25  |  עידן יוסף
לוחם מילואים מגדוד 8105 שבעוצבת שועלי מרום (646) נפצע היום באורח קשה במהלך קרב בדרום רצועת עזה. הלוחם פונה לבית החולים לקבלת טיפול רפואי, ומשפחתו עודכנה.
+ההתנקשות בתימן: רמטכ"ל החות'ים בחיים - במצב קשה 23:18 18/06/25  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
מוחמד עבד אל-כרים אל-ר'ומארי נפצע קשה בתקיפה הממוקדת שבוצעה בצנעא לפני מספר ימים  ▪  ההתנקשות בוצעה במהלך מפגש קבוצתי ללעיסת גת
מוחמד עבד אל-כרים אל-ר'ומארי
+הותר לפרסום: סמ"ר סתו חלפון, בן 20 מפתח תקוה, נהרג ברצועה 20:27 18/06/25  |  יואב יצחק   |   לרשימה המלאה
היה לוחם בגדוד ההנדסה הקרבית 603 שבעוצבת סער מגולן  ▪  נפל בקרב בדרום רצועת עזה  ▪  הודעה נמסרה למשפחתו
סצו חלפון. נהרג, בן 20. [צילום: דובר צה"ל]
+הרמטכ"ל למפקדים בעזה: "הפגיעה באירן תשפיע גם על חמאס" 18:29 18/06/25  |  עידן יוסף
הרמטכ"ל, רב־אלוף אייל זמיר, קיים הערכת מצב בפיקוד הדרום עם מפקד הפיקוד אלוף יניב עשור, מפקדי האוגדות בעזה ובכירים נוספים. במהלך המפגש הוצגה לו תמונת מצב עדכנית והיערכות הכוחות להמשך הלחימה.
"אנחנו נמצאים במבצע משמעותי מאוד להסרת איום קיומי על מדינת ישראל", אמר הרמטכ"ל. לדבריו, הפגיעה בתוכנית הגרעין של אירן היא מהלך שמהדהד לכל ציר ההתנגדות - מתימן ועד עזה. "אירן מחמשת, מממנת ומתחזקת את חמאס, ולכן המכה שם משפיעה גם כאן", הדגיש.
בהתייחסו ללחימה בעזה, אמר זמיר: "החזרת החטופים היא משימה מוסרית, ואנחנו לא שוכחים אותה לרגע. הפעולה נגד אירן עשויה לשפר את התנאים לכך". עוד הוסיף: "אנחנו לא מחכים שהאיום יתפתח - אנחנו מונעים אותו מראש".
+חמישה גדודים פשטו על בלאטה: שבעה מבוקשים נעצרו 17:22 18/06/25  |  עידן יוסף
כחלק מהרחבת מבצע חומת ברזל בצפון השומרון, פעלו הלילה חמישה גדודים בגזרת בלאטה שבשכם. הכוחות סרקו מאות מבנים, עצרו שבעה מבוקשים והחרימו אמצעי לחימה. במקביל, סיירת נח"ל פעלה בכפר מית׳לון, עצרה מבוקשים וסרקה עשרות מבנים.
מבצעים נוספים התקיימו בקלקיליה, סלפית וג'יוס - שם נעצרו שלושה מבוקשים ונתפסו ארבעה נשקים. בגזרת חטיבת מנשה נעצרו חמישה מחבלים, בהם פעילי חמאס וגא"פ, שעסקו בהסתה, ייצור והשלכת מטענים לעבר כוחות צה"ל. כל העצורים והציוד הועברו לחקירת גורמי הביטחון.
+שב״ס מבטל את חברותו בארגון הכליאה הבינלאומי ICPA 16:52 18/06/25  |  עידן יוסף
שירות בתי הסוהר הודיע על סיום חברותו בארגון ICPA, בעקבות החלטה חד-צדדית של הארגון לבטל את הרצאותיהם של קציני שב״ס בכנס מקצועי שנערך באירלנד - על רקע היותם נציגים של מדינת ישראל. החלטה זו מהווה חרם אקדמי בפועל נגד שב״ס ונציגי ישראל.
מכתב הנציב קובי יעקובי
+תיעוד: לוחמי חטיבת גבעתי חיסלו חוליית מחבלים בג׳באליה 11:46 18/06/25  |  מירב ארד
כוחות צוות הקרב של חטיבת גבעתי בפיקוד אוגדה 162, פועלים במרחב ג׳באליה שבצפון רצועת עזה, במסגרת מבצע "מרכבות גדעון". בשבועות האחרונים הכוחות חיסלו מחבלים רבים, השמידו תשתיות צבאיות מעל לקרקע ומתחתיה, איתרו והחרימו אמצעי לחימה אשר חלקם הוסתרו במבנים אזרחיים. באחת מהפעילויות הכוחות זיהו חוליית מחבלי חמאס שנעה לעברם מכיוון כפר ג׳באליה ובשיתוף כלי טיס של חיל-האוויר ומכלול האש החטיבתי, חיסלו את חוליית המחבלים.
צילום: דובר צה"ל
+שירת אלכסנדר פן
10:28 18/06/25  |  איתן קלינסקי   |   לרשימה המלאה
במציאות חיינו חסרה זעקת השירה העברית מתוך אותו כאב של אלכסנדר פן, "כי כל רעם של תותח - קורע את אוזני וכל בכי של אם - בוכה בי"
אלכסנדר פן
+"הפרטים מצויים בבדיקה" 10:02 18/06/25  |  נפתלי ברזניאק   |   לרשימה המלאה
המשפט שימש ומשמש ככלי רטורי שמאפשר לצה"ל, ובאופן רחב יותר, לממשלת ישראל, לפעול על-פי שיקול דעתם הבלעדי, גם בזירות הרחק מגבולות המדינה
מי נתן את ההוראה [צילום: לאו קוראה/AP]
+מחבל ניסה לדקור חיילים באיו"ש ונוטרל 09:21 18/06/25  |  מירב ארד
במהלך פעילות כוחות צה"ל בכפר וולאג׳ה הלילה, מחבל חמוש בסכין ניסה לדקור ולחטוף את נשקם של לוחמי צה"ל שפעלו במקום. הלוחמים הגיבו בירי ונטרלו את המחבל, אין נפגעים לכוחות.
+פרידמן: כך טראמפ יוכל לפתור את בעיות אירן והפלשתינים בבת אחת 08:12 18/06/25  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה
בעל הטור הבכיר בניו-יורק טיימס מציע: טראמפ יעניק לישראל את האמצעים לחסל את תוכנית הגרעין ויאפשר לאירן רק העשרה אזרחית, ובמקביל יודיע על צעדים לעבר יישום פתרון שתי המדינות
חומייני וחמנאי. אסטרטגיה של השתגעות [צילום: וחיד סאלמי, AP]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
רוב הישראלים סבורים שהמלחמה תימשך עד חודש וחוששים מהתפתחותה
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
רוב הישראלים?
אהוד  |  18/06/25 11:22
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות מלחמת התקומה
איתן קלינסקי
במציאות חיינו חסרה זעקת השירה העברית מתוך אותו כאב של אלכסנדר פן, "כי כל רעם של תותח - קורע את אוזני וכל בכי של אם - בוכה בי"
נפתלי ברזניאק
המשפט שימש ומשמש ככלי רטורי שמאפשר לצה"ל, ובאופן רחב יותר, לממשלת ישראל, לפעול על-פי שיקול דעתם הבלעדי, גם בזירות הרחק מגבולות המדינה
איתמר לוין
בעל הטור הבכיר בניו-יורק טיימס מציע: טראמפ יעניק לישראל את האמצעים לחסל את תוכנית הגרעין ויאפשר לאירן רק העשרה אזרחית, ובמקביל יודיע על צעדים לעבר יישום פתרון שתי המדינות
עידן יוסף
פיקוד הדרום מפעיל שישה מאמצים במקביל - מארבע אוגדות לוחמות ברצועת עזה, דרך פעילות עומק ברפיח, ועד לתגבור משמעותי של גבולות ירדן ומצרים    בעזה: חיסולי מחבלים מהאוויר, תקיפת תוואי תת-קרקעי והשמדת דירות מבצעיות של חמאס
עמנואל בן-סבו
בעיתון הארץ, משיא פרופ' מאוטנר עצת זהב לראש הממשלה, בנימין נתניהו, מהמקפצה, לעיני כל, ללא מורא    כך נוהגים אדוני הארץ
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il