נשיא ארצות הברית
דונלד טראמפ גילה (רביעי, 18.06.25) כי טהרן שלחה מסרים ובהם הצעה רשמית לקיים שיחות בבית הלבן, אך לדבריו דחה את הפנייה: "זה מאוחר מדי לדבר".
בשיחה עם כתבים על מדשאת הדרום של הבית הלבן, במסגרת אירוע הרמת תורן חדש, אמר טראמפ: "יש הבדל עצום בין עכשיו לבין מה שהיה לפני שבוע. איש לא יודע מה אני הולך לעשות". הוא הוסיף כי "האירנים ביקשו לבוא לשיחות", אך נמנע מלפרט מתי נמסרה ההצעה ובאילו תנאים.
טראמפ אמר כי הוא דורש שתי מילים פשוטות: "כניעה ללא תנאי", ומוסיף: "השבוע הקרוב יהיה גדול. אולי פחות משבוע."
טראמפ נשאל על נתניהו ואמר: "הוא אדם טוב שעושה הרבה. הוא מקבל יחס לא הוגן מהמדינה שלו. הוא באמצע מלחמה והוא עובר את השטויות האלה - זה מגוחך".
בהמשך, כשנשאל האם מעורבות צבאית אמריקנית לצד ישראל הפכה לבלתי נמנעת, השיב טראמפ: "שום דבר הוא לא מאוחר מדי". הוא הוסיף: "אבל אני יכול לומר לכם דבר אחד – לאירן יש הרבה מאוד בעיות".
טראמפ תיאר את אירן כמדינה "חסרת הגנה לחלוטין – אין לה שום מערכת הגנה אווירית", ורמז כי ארצות הברית שוקלת מגוון רחב של אפשרויות. אף שהבית הלבן ממשיך לשמור על עמימות, בכירים בממשל רומזים כי תיתכן תגובה חריפה אם תורגש סכנה לאינטרסים אמריקניים במזרח התיכון.
הצהרתו של טראמפ באה ברקע הדיווחים הגוברים על אפשרות לתקיפה ישראלית–אמריקנית משולבת נגד מתקני הגרעין של אירן, ונוכח ההתדרדרות הביטחונית באזור.