איש העסקים האמריקני-פלשתיני בשארה בחבח, הנחשב למתווך מרכזי בין חמאס לבית הלבן, הביע אופטימיות (שלישי, 24.06.25) בנוגע להתקדמות השיחות בקהיר, ואמר בראיון לתקשורת המקומית כי "אנחנו עומדים, אינשאללה, להגיע להסכם בקרוב".
בחבח הדגיש את חשיבות הנוכחות של המשלחת הישראלית בקהיר, ואמר: "קשה לנהל את הכל דרך טלפונים. צריך שתהיה משלחת של חמאס בקהיר, משלחת ישראלית בקהיר - כל אחד ידבר, והמתווכים יעבירו מכאן לכאן".
לדבריו, הושגה הסכמה על כ-85% מהסוגיות שבמחלוקת: "נשאר רק 15%. אם המשלחת הישראלית תגיע ללא סמכויות, אני אופתע".
בחבח העריך כי "האקלים כרגע מתאים להגעה להסכם", והוסיף: "מבחינת הישראלים - ראש הממשלה נתניהו נמצא כעת במצב הפוליטי החזק ביותר שהוא היה יכול לחלום עליו. הוא יכול לקחת סיכונים, גם אם זה מכעיס את בן-גביר וסמוטריץ', כי יש לו תמיכה מצד מפלגות אחרות".
הוא הוסיף כי סיום העימות עם אירן מאפשר ריכוז מאמצים בהסדרה בעזה: "נגמר עניין אירן, ועכשיו הריכוז צריך להיות על הרצועה וסיום המלחמה. חמאס מוכן לעסקה, הוא רוצה לסיים את המלחמה. גם האמריקנים רוצים לסיים את המלחמה, וזה כרגע באינטרס של נתניהו".
על-פי הערכות שהועברו למשלחת האמריקנית, בידי חמאס מצויים כיום 50 חטופים - מתוכם 20 חיים, והיתר חללים. הנתון מהווה מרכיב קריטי במו"מ הרגיש המתקיים כעת מאחורי דלתיים סגורות.
בחבח משמש בתקופה האחרונה כמתווך לא רשמי בין אנשי ממשל אמריקנים לגורמים פלשתינים, ופעל גם בעסקות שחרור שבויים. בראיון הנוכחי הוא נמנע מלציין מועד צפוי להסכם, אך הדגיש כי "הרגע קרוב מאוד".