X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   חדשות
חזון מדיני חדש נרקם בין ירושלים לוושינגטון [צילום: אוון ווצ'י/AP]
טראמפ ונתניהו יוזמים מתווה שלום חדש: ריבונות ביו"ש, פתרון לעזה - והכרה במדינה פלשתינית מותנית
ברקע התקיפות באירן: טראמפ ונתניהו משרטטים חזון לסיום הסכסוך עם הפלשתינים ולהרחבת הסכמי אברהם על-פי ישראל היום, השניים דנו בהפסקת הלחימה בעזה ובהקמת ממשל ערבי חלופי ברצועה הסכמה עקרונית על קווי מתאר ל"שתי מדינות" טראמפ לנתניהו: "איך אתה משבש מהלך אסטרטגי בגלל טיל טקטי?"
ישראל היום חושף כי בשיחה טלפונית שנערכה בלילה שבין שני לשלישי (25-24 ביוני), השתתפו נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ, מזכיר המדינה מרקו רוביו, ראש הממשלה בנימין נתניהו והשר לנושאים אסטרטגיים רון דרמר. הארבעה הביעו שביעות רצון נלהבת מתוצאות התקיפות האמריקניות באירן - ובאותה נשימה החלו לקדם מהלך מדיני רחב היקף שבמרכזו: סיום מהיר של המלחמה ברצועת עזה, הקמת שלטון ערבי חלופי בעזה, הכרה מותנית במדינה פלשתינית - והרחבת הסכמי אברהם.
גורם שמעודכן בפרטי השיחה מסר לכתב אריאל כהנא כי האווירה הייתה "כמעט אופורית", לא רק בשל הצלחת מבצע ההפצצות, אלא גם מתוך תחושת פריצת דרך אפשרית בזירה המדינית. לפי דבריו, טראמפ ונתניהו חותרים להניע מיד את השלב הבא - הפסקת אש, שחרור חטופים, ורפורמות אזוריות.
מתווה עקרוני: שלב אחר שלב
העקרונות שגובשו בשיחה מתווים, הלכה למעשה, תוכנית שלום חדשה:
סיום הלחימה בעזה בתוך שבועיים - בתנאים ברורים: פירוק שלטון חמאס, גירוש שרידיו למדינה ערבית שלישית, שחרור כל החטופים, והעברתה של הרצועה לניהול ארבע מדינות ערביות מתונות, ביניהן מצרים ואיחוד האמירויות.
  • הגירה מרצון של פלשתינים מעזה - מספר מדינות צפויות לקלוט תושבים שיבחרו בכך.
  • הרחבת הסכמי אברהם - הסכמים חדשים ייחתמו עם מדינות מוסלמיות נוספות, בהן סעודיה ואף סוריה, שתכרנה במדינת ישראל.
  • פתרון עתידי בסימן "שתי מדינות" - תוך הצבת תנאים מוקדמים לרפורמות בממשל הפלשתיני והתחייבות לפירוק מנגנוני הטרור.
  • החלת ריבונות ישראלית חלקית ביהודה ושומרון - בגיבוי אמריקני.
לחץ לסיים את הלחימה - וסדק בתיאום
לדברי שני גורמים מדיניים, טראמפ לוחץ כבר זמן מה על נתניהו להביא לסיום המערכה ברצועת עזה, ואף הציב זאת כתנאי למימוש החזון המדיני. הלחץ, כך נטען, התחדש ביתר שאת מיד לאחר מבצע "עם כלביא". עם זאת, גורם נוסף טען כי אינו מכיר בלחץ ישיר מצד הבית הלבן.
לפי הדיווח, טראמפ זעם על כך שישראל המשיכה בתקיפות ברצועה גם לאחר הכרזתו על הפסקת אש מול אירן. במהלך שיחה ישירה עם נתניהו דרש טראמפ: "תעצור את המטוסים", והביע תרעומת על כך שמבצע ישראלי "שולי" עלול לשבש "מהלך אסטרטגי רחב".
החזון - והמניע האישי
מקורבים לנשיא ארצות הברית טוענים כי תמיכתו הפומבית בנתניהו, גם בהקשר למשפטו, נובעת מהרצון "לשחרר אותו לעיסוק מלא ביעדים המדיניים". לפי ההערכות, ההקפאה הצפויה של עדותו של ראש הממשלה במשפט הפלילי נועדה לאפשר לו להקדיש את מירב זמנו לקידום התוכנית.
בשולי הדברים, אך לא בשולי השיח, עולה התחושה שמדובר לא רק במהלך גיאופוליטי, אלא גם בברית אישית מתהדקת בין טראמפ לנתניהו - המוצאים בשותפות זו גם אינטרס מדיני וגם מענה לאתגרים הפנימיים שמאיימים עליהם בשתי המדינות.
Author
עורך חדשות | News1 | דוא"ל
עיתונאי וראש מערכת החדשות. חשבון ב-X ↗ ; פייסבוק ↗
תאריך:  27/06/2025   |   עודכן:  27/06/2025
+הרמטכ"ל בעזה: "אירן חטפה מכה קשה - ויש לכך השפעה ישירה על חמאס" 20:24 27/06/25  |  יואב יצחק   |   לרשימה המלאה
הפגיעה בתוכנית הגרעין של אירן תשפיע גם על המערכה ברצועת עזה  ▪  זמיר: "נגיע בקרוב לקווים שהוגדרו במסגרת 'מרכבות גדעון'  ▪  משם יתפתחו אופציות פעולה שיוצגו לדרג המדיני"  ▪  "לא ננוח עד לשחרור החטופים והכרעת חמאס"
הרמטכ"ל אייל זמיר. הסרנו איום קיומי [צילום: דובר צה"ל]
+"עלילת דם מתוזמרת": ישראל דוחה את הדיווח על פקודות ירי לעבר אזרחים בעזה 18:15 27/06/25  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
ראש הממשלה ושר הביטחון מגנים את הדיווח בעיתון הארץ לפיו חיילי צה"ל הונחו לירות בעזתים בלתי חמושים בעת חלוקת סיוע  ▪  בצה"ל מבהירים: אין פקודות כאלה, האירועים נבדקים, וכל סטייה תטופל  ▪  ישראל קוראת לדמוקרטיות החופשיות להתייצב לצדה
תור לסיוע הומניטרי בצפון רצועת עזה [צילום: חליל כחלות/פלאש 90]
+צה״ל מעדכן את גרף הלחימה - זימונים חדשים למילואימניקים 18:02 27/06/25  |  עידן יוסף
צה"ל עדכן את גרף הלחימה לכוחות הסדיר והמילואים, בהתאם להערכת מצב מבצעית מעודכנת. במהלך דיון שקיים הרמטכ"ל רב-אלוף אייל זמיר אושרו התאמות הנוגעות לפריסת הכוחות בזירות השונות ולשיעור הגיוס, נוכח העומס הנמשך על הלוחמים והמערכים הלוחמים. זימונים חדשים נשלחו כבר לחלק ממשרתי המילואים.
צה"ל מדגיש כי הוא בוחן הקלות בעומס ומודע להשפעות ההתראה הקצרה. לצורך כך גובש באכ"א מענה למשפחות הכולל סבסוד קייטנות, בייביסיטר והפוגות בקיץ - נוסף למעטפת התמיכה שפועלת מאז תחילת הלחימה.
+נתניהו למשפחות החטופים: "נחוש להשיב את כולם - החיים והחללים" 16:14 27/06/25  |  עידן יוסף
ראש הממשלה בנימין נתניהו שוחח עם בני משפחותיהם של עפרה קידר ז"ל ויונתן סמרנו ז"ל - חטופים שנהרגו והושבו מעזה השבוע במבצע מיוחד של השב"כ וצה"ל. המבצע, שאושר על-ידי נתניהו, בוצע תוך כדי ניהול המערכה נגד הגרעין האיראני.
ראש הממשלה הביע תנחומים בשם רעייתו ובשם אזרחי ישראל, והדגיש כי ישראל פועלת ללא לאות להשבת כל החטופים - בין אם בחיים ובין אם חללים.
+כוחות צה"ל נכנסו לעומק שטח סוריה, סמוך לבית ג'ין 15:36 27/06/25  |  עידן יוסף
ערוץ SYRIA TV מדווח על כניסת כוחות צה״ל לפאתי הכפר בית ג׳ין, למרגלות החרמון הסורי, בעומק של כ־11 ק״מ משטח הגבול. על פי הדיווח, מדובר בכניסה חריגה ויוצאת דופן - השנייה מאז החלה ההתערערות בשלטונו של בשאר אסד. מדובר באזור המצוי ממזרח לאזור החיץ, מדרום לקונייטרה. אין אישור ישראלי לדיווח בשלב זה.
+דיווח: 72 הרוגים פלשתינים ברצועת עזה ביממה האחרונה 15:34 27/06/25  |  עידן יוסף
משרד הבריאות בעזה, הפועל בשליטת חמאס, הודיע כי ביממה האחרונה נהרגו 72 פלשתינים בתקיפות צה"ל ברחבי הרצועה. על-פי הדיווח ישנם 174 פצועים. 56,331 הרוגים וכ-132 אלף פצועים ברצועה מאז תחילת המלחמה. 6,008 הרוגים וכ-20 אלף פצועים ברצועה מאז חידוש הלחימה ב-18.3.
בתוך כך, כלי תקשורת בעזה מדווחים כי צה"ל תקף את מבנה בית הספר "אוסאמה בן זייד" בצפון הרצועה, המהווה מחסה לעקורים באזור. דווח על שישה הרוגים לפחות בתקיפה.
+צה"ל תקף אתר תת-קרקעי של חיזבאללה ברכס הבופור 12:23 27/06/25  |  עידן יוסף
דובר צה"ל מסר כי מטוסי קרב תקפו אתר תת־קרקעי ששימש לניהול מערך האש וההגנה של ארגון חיזבאללה באזור רכס הבופור בדרום לבנון. על-פי צה"ל, האתר הוצא מכלל שימוש בגל תקיפות קודם, אך בימים האחרונים זוהו ניסיונות לשקמו.
פטריית אש באזור התקיפה [צילום: רשתות ערביות]
+סגירת חשבון מ"צוק איתן": נוטרל המנהור שממנו יצאו המחבלים שפגעו בלוחמים 10:38 27/06/25  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
במהלך פעילות בגזרת בית חאנון, לוחמי נצח יהודה השמידו תוואי תת־קרקעי ששימש את המחבלים שתקפו את סא"ל דולב קידר ולוחמיו בצוק איתן  ▪  סא"ל (מיל') י', בוגר ישיבה חרדית, מונה למפקד גדוד 21 - "האחריות כבדה, אך אנחנו מוכנים להמשיך ולשרת בגאווה"
לוחמי הגדוד בפעילות לילית [צילום: דובר צה''ל]
לוחמי הגדוד בפעילות לילית [צילום: דובר צה''ל]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
טראמפ ונתניהו יוזמים מתווה שלום חדש: ריבונות ביו"ש, פתרון לעזה - והכרה במדינה פלשתינית מותנית
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות מלחמת התקומה
נפתלי ברזניאק
האמת, כמו שנאמר וידוע, תמיד צפה. אפשר אולי לעכב אותה, לעטוף אותה בניירות סודיים, אבל היא תעלה, תבעבע, תסריח את כל הסביבה
דליה הקר אוריון
המקום הריק שהיה טעון שיפוץ הפך במהרה, בעזרת עשרות מתנדבים שהפכו למאות, למקום מדהים, שוקק חיים ומלא תרומות של ריהוט וכל מה שקשור לבית
גד פניני
חזוני כולל לא רק את נפילתה של הרפובליקה האיסלאמית האירנית ושלטון האייתולות על-ידי העם האירני עצמו, אלא את התפרקותה המבנית של אירן למדינות אתניות נפרדות - בדומה להתפרקות ברית המועצות או יוגוסלביה
יואב יצחק
שליחו של טראמפ: "מקווה להסכם שלום עם טהרן - יש לי תחושה שהיא מוכנה"    ארה"ב מבהירה: העשרת אורניום - קו אדום ברור    הפסקת האש בין ישראל לאירן יוצרת חלון הזדמנויות דיפלומטי
יואב יצחק
בעקבות מידע חדש על שוד סיוע בידי חמאס בצפון הרצועה    ראש הממשלה ושר הביטחון הנחו את צה"ל להציג תוכנית אופרטיבית    חמאס מממן באמצעות הסחורות שכירי חרב ללחימה בישראל
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il