X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   חדשות
ישיבת הוועדה. פער חברתי או פער לא קיים? [צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת]
התאגיד: תחנות הרדיו החרדיות דורשות להתרחב בתואנת שווא של חרום
בדיון בוועדה לצמצום פערים נטען כאילו הציבור החרדי בפריפריה מנותק מהסברה בזמן חרום קול חי וקול ברמה טענו שיש לאפשר להן לשדר גם מעבר לתחום הזיכיון כאן מורשת התנגדה: בשביל זה יש אותנו בפריסה ארצית המתחרים ברדיו האזורי: גם אנחנו יכולים לייעד שידור לחרדים - מדובר בערעור השוק ארגוני החברה האזרחית: "ניסיון לגניבת סוסים החסות המלחמה"
דרישה לאפשר לתחנות הרדיו החרדיות – קול חי, קול ברמה – לשדר מחוץ לתחום הזיכיון המוגבל להן, עלתה במהלך דיון שקיימה (8.7.25) ועדת הכנסת לצמצום פערים חברתיים. לדברי התחנות החרדיות, בזמן חרום, ציבור חרדי נרחב בצפון ובדרום נשאר ללא גישה להסברה מותאמת.
גורמים מקצועיים שהשתתפו בדיון ציינו כי אין מדובר בפער הסברתי אמיתי, אלא ביוזמה שמבקשת למעשה להסיר את מגבלת האזורים מהתחנות המסחריות – כדי לאפשר להן לפעול כשחקניות ארציות. הדבר, לדבריהם, יפגע במודל האסדרה הקיים, ייצור תחרות בלתי הוגנת שתערער את השוק, ויעניק יתרון שיווקי מובהק לתחנות מהמגזר החרדי.
בפיקוד העורף לא מצאו לנכון להצביע על הצדקה אמיתית להמליץ על הרחבת אזורי השידור. יועמ"ש פקע"ר, רס"ן ענאן סרחאן, הבהיר כי מצב החרום עליו הוכרז במבצע עם כלביא הסתיים ומתקיים כעת רק לגבי יישובי העוטף. היו"ר בצלאל טען כי עצם העובדה שעדיין נורים טילים מתימן משמעה שעדיין מוכיחים שיש מצב חרום. אולם גורמי המקצוע הבהירו לו כי אין לדבריו בסיס משפטי, ודאי לא כזה שבגינו יכול שר התקשורת לבקש חוות דעת מפיקוד העורף, שמצידו הבהיר כי אין מקום להשוואה בין ירי טיל בודד מתימן לירי של עשרות טילים מאירן, שלגביהם נדרשת הודעת דריכה.
מנהלי התחנות, אריאל דרעי ובצלאל קאהן, ציינו כי המאזינים לא מקבלים הודעות-דריכה (כ-10 דקות לפני הגעת הטיל), הסברים מפיקוד עורף והודעות יציאה, ואינם מקבלים הודעות יציאה מהמרחב המוגן.
יונתן שורק
לדברים השיבה איילה מזרחי מתאגיד השידור הציבורי, שהבהירה: "אם יש פער - זה התפקיד שלנו לסגור אותו, לא שלכם". הוסיף לדבריה, יהונתן שורק, מנהל כאן מורשת, שהביע פליאה על עצם קיום הדיון, הוא הסביר כי התחנה, המשדרת בפריסה ארצית וממומנת מכספי ציבור, נותנת מענה מותאם לציבור החרדי, לרבות שידורי הסברה, חדשות ותכנים תורניים. הוא ציין נתונים שהובאו מוקדם יותר היום ב-News1, לפיהם חלק ניכר מהציבור החרדי כלל אינו מאזין לרדיו ושאחוז לא מבוטל מבין המאזינים מאזין לכאן מורשת.
אריאל דרעי
בתגובה, השיב לו דרעי שאם כך - יסגור את כל תחנות הרדיו האזורי כי יש להן חלופה ארצית. שורק השיב שהטענה אינה ממין העניין כיוון שהדיון עוסק בשידורי חרום - כפי שהגדיר יו"ר הוועדה - ולנושא ההודעות בחרום יש מענה ראוי מצד כאן מורשת.
הצד הערבי: גם תחנת 'א-שמס' מבקשת התרחבות
בד בבד, דרישה דומה הושמעה גם מטעם תחנת הרדיו הערבית א-שמס, שביקשה לאפשר שידורים גם בדרום, בטענה כי הבדואים בדרום אינם זוכים למענה הולם בשפתם, בייחוד ביישובי הפזורה בנגב.
נציג משרד התקשורת מימון שמילה טען כי ביישובים אלה אין תמיד קליטה לתחנות היהודיות, ואילו א-שמס ורדיו נאס נותרת מוגבלות לשידור אזורי בצפון בלבד. לטענתו, כל אדם זכאי לשמוע התראות בתחנה המועדפת עליו. שמילה לא הזכיר את העובדה שרוב הצעירים הבדואים כלל אינם מאזינים לרדיו, ושרוב המבוגרים הבדואים בכלל מאזינים לחנות רדיו פלשתיניות. גם נציג פיקוד העורף הפריך את דבריו ואמר כי הבדואים אינם צמודים לרדיו ויש להם מענה הולם וראוי בטלוויזיות ובטלפונים סלולריים מדור מתקדם. עוד ציינו בפיקוד העורף כי הפער הקטן באשר להודעות הדריכה מתייחס לפחות מ-150 אלף חרדים בעלי מכשירים כשרים מדור ישן, והוא צפוי להיפתר עם הפסקת השימוש בדור הישן בסוף השנה.
עו"ד זיו מאור מרדיו גלי ישראל ולילך נגיד מרדיו דרום יצאו בתקיפות נגד נסיונות ההתרחבות של התחנות החרדיות. הם הזהירו כי הרחבת תחום הזיכיון, אפילו בצורה מרומזת וזמנית, עלולה לסכן את הרציונל שבבסיס מודל התחנות האזוריות, ציינו כי מדובר במהלך לא חוקי, וכי הדבר ינגוס בשוק הפרסום הקטן ממילא. הם ציינו כי עצם העובדה שהתחנות החרדיות לא מסכימות לוותר על הפרסומות מוכיחה שהאינטרס שלהן מסחרי ולא ביטחוני. הם הבהירו כי רדיו אזורי הוא מוצר מסחרי ולא נועד לתת שידור ציבורי. דרעי מקול ברמה טען מנגד, שהרדיו האזורי הוא גוף דו-מהותי ומפוקח על-ידי הרשות השנייה גם בנושאים שאינם מסחריים.
נגיד ציינה כי גם אם נדרשים שידורים ייעודיים לחרדים בדרום, ניתן לעשות זאת באמצעות פיצול שידורים של רדיו דרום. לדבריה, הרחבה חד-צדדית מצד משרד התקשורת היא הפרה בוטה של ההסכם בין המדינה לרדיו. דרעי ציין כי קול ברמה משדרת עד באר שבע, וחולשת על 80% מאזור זיכיון רדיו דרום. בעקבות כך התפתח ויכוח בינו למאור, שטען כי הדרום אינו בתחום הזיכיון שלו. מאור הוסיף כי בהגדרה אין היום רדיו חרדי: "אין לנו התנגדות שהרדיו ישדר על בסיס דמוגרפי ולא גאוגרפי, אבל מה לעשות שפסיקת בג"ץ אסרה זאת".
בעז אקרמן מ"לובי 99" אמר: "כולנו רוצים להציל חיים, אבל גם בעתות חרום צריך לקיים אותו בניהול תקין - מכרז שוויוני או הליך תחרותי או פטור ממכרז. הדיון אינו מתקיים בחלל ריק אלא ברקע רצונו של משרד התקשורת להרחיב בשגרה את אזורי הזיכיון. תדרי רדיו הם משאב ציבורי מוגבל ושווה המון כסף. אי-אפשר לגנוב סוסים בחסות המלחמה. אי-אפשר לשבור את המודל כדי לענות על צורך נקודתי". עוד ציין אקרמן כי חוק הרשות השנייה מאפשר שידור הודעות ולא שידורים מגזריים וכי החוק מדבר על שידורי בזק ולא על רדיו. מנגד, טען שמילה כי זה כולל את הרדיו לפי פקודת הטלגרף.
רונן ריינגולד, יונתן שורק
עו"ד רונן ריינגולד ממכון זולת סיכם: "כעת הצורך לא קיים. פיקוד העורף אומר שכעת זה לא מצב חרום. בחרום, המענה צריך להינתן באמצעות השירות הציבורי, קרי התאגיד. התאגיד מאוים ע"י הממשלה. בא לפה מנהל כאן מורשת ואומר - חברים, התבלבלתם - אנחנו נותנים מענה למגזר החרדי. אבל אנשים רוצים 'פתרון מושלם' - שמה שאני שומע ביום-יום, אשמע גם בשעת חרום. ההתנגדות שלנו לזה אינה כי אנחנו מתנגדים לחיי אדם או לחרדים, אלא כי אנו חוששים שהזמני יהפוך לקבוע ויהיה כאן פתח לשימוש לרעה".
לאחר שנוכח כי אין לדיון תוחלת, ביקש היו"ר בצלאל מאגף התקשוב בפיקוד העורף להעביר את התייחסותו בעניי למשרד התקשורת ולוועדה.
Author
עורך חדשות | News1 | דוא"ל
עיתונאי וראש מערכת החדשות. חשבון ב-X ↗ ; פייסבוק ↗
תאריך:  08/07/2025   |   עודכן:  08/07/2025
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
  אבי דיכטר / Avi Dicter   אברהם בניהו בצלאל / Avraham Benayahu  Bezalel   אוהד טל   אופיר כץ / Ofir  Katz   אוריאל מנחם בוסו / Uriel Busso   אורית פרקש-הכהן / Orit Farkash-Hcohen   אורנה ברביבאי / Orna  Barbivai   אושר שקלים / Osher  Shekalim   אימאן ח'טיב יאסין / Iman  Khatib Yassin   איתמר בן-גביר / Itamar  Ben Gvir   אליהו דלל / Eli Dallal   אליהו רביבו / Revivo Eliyahu   אלמוג כהן / Almog  Cohen   ארז מלול / Erez  Malul   אריה מכלוף דרעי / Aryeh  Machluf Deri   בועז ביסמוט / Boaz  Bismuth   בועז טופורובסקי / Boaz  Toporovsky   בני גנץ / Benny  Gantz   גד איזנקוט / Gadi  Eisenkot   גילה גמליאל / Gila  Gamliel   גלית דיסטל אטבריאן / Galit  Distal Atbaryan   גלעד קריב / Gilad Kariv   דבורה ביטון / Dvora  Biton   דוד  ביטן / David Bitan   דן אילוז / DAN Iluz   דני בן יוסף דנון / Dani Danon   הרשות השנייה   ואליד אל הושלה / Waleed  El Hawashla   ולדימיר בליאק / Vladimir Beliak   זאב אלקין / Ze'ev Elkin   זיו מאור / Ziv Maor   חמד עמאר / Hamad Amar   חנוך דב מילביצקי / Hanoch Dov Milwidsky   טלי גוטליב / Tali  Gottlieb   יאיר לפיד / Yair  Lapid   יואב גלנט / Yoav Galant   יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein   יונתן משריקי / Yonatan Mishraki   יוסף עטאונה / Youssef  Atauna   יוראי להב הרצנו / Yorai  Lahav-Hertzano   ינון אזולאי / Yinon  Azoulay   יסמין פרידמן / Yasmin Fridman   יעקב אשר / Yakov  Asher   יצחק קרויזר / Kroizer Yitzhak   יצחק שמעון סרלאוף   ירון לוי / Yaron Levi   ישראל אייכלר / Yisrael  Eichler   ישראל כץ / Israel  Katz   לימור סון הר-מלך / Limor  Son Har-Melech   מאי גולן / May  Golan   מאיר כהן / Meir  Cohen   מטי צרפתי הרכבי / Matti  Sarfati Harkavi   מיכאל מרדכי ביטון / Michael Mordechai Biton   מימון שמילה / Mimon Shamila   מירב בן-ארי / Meirav  Ben-Ari   מירב כהן / Meirav  Cohen   מנסור עבאס / Mansour Abbas   משה אבוטבול / Moshe Abutbul   משה ארבל / Moshe Arbel   משה גפני / Moshe Gafni   משה פסל / Moshe Passal   משה רוט / Moshe  Roth   מתן כהנא / Matan  Kahana   נאור שירי   ניר ברקת / Nir  Barkat   סימון  מושיאשוילי / Simon  Moshiashvili   סימון דוידסון / Simon Davidson   עודד פורר / Oded Forer   עופר כסיף / Ofer  Cassif   עמית הלוי / Amit  Halevi   צבי ידידיה  סוכות / Tzvi Yedidia  Sukkot   צביקה פוגל / Tzvika  Foghel   צגה צנגש  מלקו / Tsega  Melaku   קארין אלהרר / Karin  Elharar   קטרין (קטי) שטרית / Kathrin  Shitrit   רון כץ / Ron Katz   רם בן ברק / Ram  Ben Barak   שלום דנינו / Shalom  Danino   שלי טל מירון / Shelly Tal Meron   שלמה קרעי / Shlomo  Karhi   שרון ניר / Sharon Nir   שרן השכל / Sharren Haskel
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
התאגיד: תחנות הרדיו החרדיות דורשות להתרחב בתואנת שווא של חרום
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות שידור ציבורי
עידן יוסף
במשדר חדשות למחרת עצרת הימין בירושלים נגד בג"ץ, נשא המגיש יובל גנור פתיח חד-צדדי ותוקפני נגד העצרת ומשתתפיה    בתחנה בחרו להגיב באופן כללי לתלונה בנושא - תוך התעלמות מכל הטענות המרכזיות
עידן יוסף
צבי (צביקה) שפירא, מפקד התחנה לשעבר, היה עורך, מפיק ומפקד שהטביע חותם עמוק ברדיו הצבאי    לאחר שפרש ניהל את הטלוויזיה החינוכית, הקים את בית הספר לעיתונות "כותרת", ופעל בתחום ההפקה הדוקומנטרית והגישור
עידן יוסף
לבינסון, מגיש ותיק בגלי צה"ל ומבכירי העיתונאים הכלכליים, הלך לעולמו לאחר מאבק במחלה נדירה    לאורך השנים כיהן כראש המחלקה הכלכלית בתחנה, כנציב תלונות הציבור וכיושב-ראש ועד העיתונאים    היה חסיד אמשינוב, מתנזר מטכנולוגיה - ומאמין בכוח הצרכנים להיאבק ביוקר המחיה
יצחק דנון
סאמיט-איי מירוחם עותרת לבית המשפט המחוזי בירושלים בדרישה להקפיא את המכרז הדו-שלבי של כאן    טוענת שנפסלה שלא בצדק ממכרז לתמלול אוטומטי מבוסס AI    לדבריה, ועדת המכרזים העניקה לה ציון שגוי ומתבססת על שיקולים לא אובייקטיביים
עידן יוסף
תאגיד השידור מודה: שידורי כאן מורשת אוחדו בטעות עם כאן רשת ב' במהלך מתקפת הטילים בליל שבת    פיקוד העורף: זו לא הייתה הנחיה שלנו    מערכת חדשה, מותאמת להלכה, תופעל מהשבת הבאה בכל תחנות הרדיו הדתיות
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il