X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   חדשות
זיני. המועמד של נתניהו [צילום: אורן בן-חקון, פלאש 90]
מינוי ראש השב"כ הבא יחל בעוד חודשיים; לא יעסוק בפרשות קטרגייט והמסמכים
בג"ץ פרסם את ההסכמות בין נתניהו למיארה, המהוות בעיקרן ניצחון לראש הממשלה: הוא ימליץ על ראש השירות, ועדת גרוניס תבחן גם את טוהר המינוי מצד נתניהו, וראש השב"כ יעסוק בחקירות בלשכת רה"מ רק לאחר הסדר ניגוד עניינים
התהליך למינויו של ראש השב"כ הבא יתחיל ב-11 בספטמבר, ומי שימונה לתפקיד לא יעסוק בפרשות הנוגעות ללשכת ראש הממשלה - קטרגייט והמסמכים המסווגים. כך הסכימו באי-כוחם של בנימין נתניהו וגלי מיארה, בדיונים החסויים שקיימו שופטי בית המשפט העליון בעקבות העתירות בנושא. ההסכמה היא בעיקרה ניצחון לנתניהו, אשר יוכל למנות את ראש השב"כ, אם כי לאחר התקופה הצפויה להשלמת רוב החקירה בפרשת קטרגייט.
מיארה קבעה, כי נתניהו מצוי בניגוד עניינים בשל זיקתו לחקירה ולכן על הכנסת להאציל לשר אחר את הסמכות להמליץ בפני הממשלה על ראש השב"כ. נתניהו התנגד בתוקף ועמד על מינויו של האלוף (מיל') דוד זיני, עליו הודיע מיד לאחר פסק הדין בנושא הדחתו של רונן בר. בדיון בבג"ץ לפני שבועיים התגלעו חילוקי דעות בין הנשיא יצחק עמית לשופטים אלכס שטיין וגילה כנפי-שטייניץ, וההסכמות בין נתניהו למיארה אמורות לייתר את ההכרעה בעתירות. העותרים ביקשו לבטל את חוות דעתה של מיארה או להורות שהמינוי ייעשה באמצעות ועדת איתור.
על-פי ההסכמה, בעוד חודשיים יודיע נתניהו ליו"ר הוועדה המייעצת למינויים בכירים, הנשיא בדימוס אשר גרוניס, מיהו מועמדו לתפקיד. העתירות לא הזכירו את שמו של זיני, אך ברור שהוא האיש עליו ימליץ נתניהו. הוועדה תעניק לציבור חמישה ימים להגיב על המועמדות, ולאחר מכן תדון בה על-פי החלטות הממשלה והפסיקה. סגן ראש השב"כ, ש', ימשיך לכהן כממלא-מקום ראש השירות עד שמי שייבחר ייכנס לתפקידו.
ההסכמה מפנה להחלטתו של בג"ץ משנת 2007 בנוגע לוועדה למינויים בכירים, שעל-פי החלטת הממשלה "מטרת עבודתה של הוועדה בנושא המינויים היא להבטיח את טוהר המידות, ובין השאר, כי לא ייעשו מינויים לא ראויים מסיבות כגון: זיקה אישית, זיקה עסקית, או זיקה פוליטית לגורמים בממשלה". השופטים אילה פרוקצ'יה, אדמונד לוי ומרים נאור ציינו שם: "עיקר תפקידה של הוועדה המייעצת הוא, אפוא, לבדוק את המינוי המוצע מבחינת טוהר המידות במובנו הרחב של מושג זה, הן מבחינת האדם המוצע לתפקיד, הן מבחינת הגורם הממנה, והן מכל היבט אפשרי אחר שעשויה להיות לו נגיעה לשאלת טוהר המידות הכרוך במינוי".
על-פי ההסכמה, "ראש השב"כ שימונה כאמור לא יעסוק, במישרין או בעקיפין, בחקירת הפרשות המכונות 'קטרגייט' ו'בילד', עד שהנושא ייבחן ויוסדר על-ידי הייעוץ המשפטי לממשלה, במסגרת הסדר ניגוד עניינים כמקובל", נאמר בהסכמה. נתניהו הודיע מראש על מגבלה זו, אך מיארה התנגדה בטענה שהוא אינו יכול לפתור בעצמו את בעיית ניגוד העניינים בו הוא מצוי לטעמה.
בהחלטתם אומרים (13.7.25) עמית, שטיין וכנפי-שטייניץ, כי רשמו לפניהם שההסכמה "ניתנת לנוכח צרכי השעה והמלצתו של בית המשפט. אין בהסכמה האמורה משום ויתור על טענותיהם כפי שבאו לידי ביטוי בכתבי הטענות על נספחיהם ובדיון בפני בית המשפט, ואין בהסכמה דלעיל משום נקיטת עמדה מצדם או מצד בית המשפט ביחס למועמדות כזאת או אחרת לגופה". העותרים התבקשו להודיע עד מחר אחה"צ האם לאור השינוי המשמעותי בעובדות, הם עומדים על עתירותיהם. סביר להניח שהם יוותרו, וגם אם לא - שבג"ץ יאמץ את ההסכמה שכאמור הוא היה מעורב בגיבושה.
Author
כתב משפטי | News1 | דוא"ל
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי ובעל טור ב-News1. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה
תאריך:  13/07/2025   |   עודכן:  13/07/2025
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
מינוי ראש השב"כ הבא יחל בעוד חודשיים; לא יעסוק בפרשות קטרגייט והמסמכים
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות רונן בר - ההדחה
יואב יצחק
נשיא בית המשפט העליון יצחק עמית הודה בפה מלא: הוא זה שקבע את ההרכב שדן בעתירה נגד הדחת ראש השב"כ רונן בר    אבל זהו רק חלק מהעניין: גם לאחר שהעתירה התייתרה פעמיים - השופטים עמית וברק-ארז התעקשו לפסול את החלטת הממשלה, כאילו מדובר בהרכב חירום להגנה על בכירי המערכת    סולברג התריע - לשווא    וקורבנות הטבח? - לא הוצגה בפני הממשלה עילה להדחת רונן בר, נכתב בכזב בפסק הדין
איתמר לוין
על-פי פרסומים קודמים, ההצעה היא שהמינוי יאושר כעת וייכנס לתוקפו בספטמבר, או שנתניהו יוכל למנות את ראש השב"כ באותו מועד
איתמר לוין
לאחר הדיון בעתירות בסוגיה, התקיים דיון בדלתיים סגורות בהשתתפות מזכיר הממשלה ונציגיה של מיארה - בסופו הודיעו השופטים שהצדדים ביקשו שהות למגעים    דיון נוסף באותה מתכונת יתקיים ביום ראשון הבא
איתמר לוין
איתמר לוין
השופטים קיבלו עידכון במעמד צד אחד על החקירות בלשכת נתניהו    פרקליטו של נתניהו ביקש שפוקס ישתתף בדיון החסוי ונענה בשלילה    הדיון הופסק פעמיים בשל צרחות של גוטליב והתפרצות של אב שכול
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il