ועדת המשנה למדיניות חוץ והסברה של הכנסת קיימה (יום ב', 14.7.25) דיון מיוחד בעקבות פרסום הדוח של "פרויקט דינה" על פשעי המין שביצעו מחבלי חמאס במהלך מתקפת 7 באוקטובר. בדיון נשמעה עדותה המטלטלת של אילנה גריצ'ווסקי, שורדת שבי ובת זוגו של החטוף מתן צנגאוקר, לצד דבריהן של משפטניות בכירות שהובילו את כתיבת הדוח.
גריצ'ווסקי תיארה את 55 ימי השבי שעברה כ"גהינום שאין מילים לתאר", והוסיפה: "הגוף שלי חטף, אבל הנשמה שלי נמחצה. הפכתי לרכוש, לשבויה שיכולים לבוא ולגעת מתי שבא להם". היא קראה לחשוף את האמת ולהיאבק בהכחשה: "אני לא אשתוק. אני אחת מאלה שעכשיו על דוחות וגרפים - אבל אצלי בגוף הם חרותים".
פרופ' רות הלפרין קדרי, ראשת מרכז רקמן וממחברות הדוח, אמרה: "מצאנו את עצמנו המומות נוכח השתיקה של מרבית ארגוני זכויות האדם הבינלאומיים. המטרה שלנו הייתה להפריך את ההכחשה ולהביא את האמת לכל מוסדות המשפט והצדק בעולם".
השופטת בדימוס
נאוה בן אור הדגישה: "מדובר בתופעה שונה לחלוטין מעבירות מין 'רגילות'. זו אלימות מינית ככלי להשמדת עם - פגיעה בליבת החיים של האנושות".
עו"ד ואל"ם (מיל') שרון זגגי-פנחס, לשעבר התובעת הצבאית הראשית, הזהירה: "אם נסתכל על זה כמו על עבירות מין רגילות - לא נצליח לגבש הרשעות. יש להשתמש בכלים המשפטיים הקיימים, אך לפרש אותם בהתאם להיקף ולמטרה של הפשעים".
נציגי משרדי הממשלה, בהם משרד החוץ, מערך ההסברה הלאומי, המשטרה וצה"ל, הציגו את מאמצי ההסברה והקמפיינים הבינלאומיים שנעשו בעקבות הדוח. סנ"צ מירית בן מיור הדגישה: "שלחנו נציגה עם עדות לאו"ם - כי העולם לא היה בקשב, והיינו חייבים לזעזע".
יו"ר הוועדה, ח"כ
משה טור פז, סיכם: "הוועדה תפנה למזכ"ל האו"ם בדרישה להכליל את חמאס ברשימה השחורה. אנו קוראים למשרדי הממשלה להמשיך ולהשתמש בדוח ככלי הסברתי ומשפטי - ולהביא את הפושעים לדין. לקולות שנשמעו כאן אין מספיק הדהוד - ואנחנו מחויבים לשנות את זה".