דוח ביניים של ועדה המשותפת לוועדת החוץ ולוועדת המשפטים של הקונגרס האמריקני, שפורסם הלילה (17.7.25), חושף כי סביר שכספי ממשלת ארצות הברית מימנו בעקיפין את המחאות נגד ממשלת
בנימין נתניהו, וזאת לכאורה בניגוד לחוק האמריקני.
לפי הדוח, בשנים 2024-2021 הועברו כ־884 מיליון דולר לאלף עמותות בישראל. חלק מהעמותות הללו, בהן "עתיד כחול לבן" ו"התנועה לאיכות השלטון", השתתפו באופן פעיל במחאה נגד הרפורמה המשפטית וממשלת נתניהו.
רשת המימון שנחשפה
בדוח מתואר מסלול מימון סבוך, שבמסגרתו עמותות כמו PEF, הקרן הקהילתית היהודית (JCF), Middle East Peace Dialogue Network ו־Rockefeller Philanthropy Advisors, העבירו כספים לארגונים ישראלים המזוהים עם מחאת 2023.
בין הגופים המרכזיים שזכו למימון: "עתיד כחול לבן" שהקימה את מטה מחאת כוח קפלן, ו"התנועה לאיכות השלטון" שארגנה קורסים לאקטיביזם אזרחי בבתי ספר תיכוניים בירושלים, במימון אמריקני ישיר של 42 אלף דולר.