לביא טוענת כי מדובר בטובת הנאה אסורה לפי חוק שירות הציבור (מתנות), התש"ם-1979, האוסר על עובד ציבור לקבל לעצמו מתנה או טובת הנאה מכל סוג. "החוק קובע במפורש כי גם מתנות שאין בהן קניין - כגון קמפיין תדמיתי או סיקור חיובי - מחייבות את עובד הציבור להשיב את שוויין לאוצר המדינה", נכתב.
עוד נטען כי עצם העובדה שהקמפיין נועד לתמוך ביועצת בעת בה נדונה שאלת המשך כהונתה, מעמידה אותה ב
ניגוד עניינים ישיר בנוגע לעתירות ופניות של הגוף שמממן את הקמפיין.
"אין אדם בישראל שמעל החוק. הקמפיין נועד לחזק את מעמדך הציבורי דווקא בעת שבה נדונה שאלת המשך כהונתך - ולכן את מנועה מלעסוק בעתירות ופניות של הגוף שמוביל אותו. אם תתעלמי מהחוק - אנו נפנה לגורמים המוסמכים", התריעה העמותה.
עו"ד בם אף הזכיר במכתבו את עמדותיה של מיארה עצמה כלפי ראש הממשלה בפרשת מיליקובסקי, לפיהן קיימת חזקה כי מתנה ניתנת לאיש ציבור בשל תפקידו, והנטל להוכיח אחרת הוא על מקבל ההטבה - מה שמחייב, לדבריו, את היועצת להחיל על עצמה את אותם אמות מידה.
מטעם עמותת לביא נמסר כי אם היועצת תמשיך לטפל בעתירות ופניות של התנועה לאיכות השלטון חרף ניגוד העניינים, העמותה תפנה בעצמה לבג"ץ בדרישה להדיחה מהטיפול בנושא.