ראש הממשלה
בנימין נתניהו קיים (28.07.25) ביקור ביטחוני בבסיס של אגף המודיעין בצה"ל, בליווי ראש אמ"ן, אלוף
שלומי בינדר. במהלך הביקור עמד נתניהו על עיקרי תפיסת הביטחון של ישראל בשלב הנוכחי של הלחימה - הן מול חמאס ברצועת עזה והן בציר המאבק באירן.
לדברי נתניהו, ישראל מתקרבת להשלמת שני היעדים המרכזיים של המערכה:
השמדת חמאס והשבת
כל החטופים. "יש לנו עבודה להשלים את חיסול החמאס ואת השבת חטופינו", אמר. "אלו שני יעדים שלובים זה בזה".
נתניהו: "נשמר את ההישג מול אירן - ונתמודד עם איומים חדשים"
בהתייחסו לחזית מול אירן, הבהיר נתניהו כי הושג הישג אסטרטגי משמעותי: "מה שהם ראו באירן: אין ציר. התוכנית להשמדת ישראל כרגע ירדה מהפרק", אמר.
עם זאת, הוסיף ראש הממשלה כי ישראל תמשיך לפעול להשלמת משימות נוספות בציר האירני: "אנחנו עדיין שם להשלים את המשימות בציר. יש לנו לשמר את ההישג של הרחקת שני איומי הבסיס - הגרעין והטילים הבליסטיים, ויהיו עוד איומים חדשים".
הביקור נערך על-רקע המשך תקיפות ישראל במרחב סוריה ואירן, והיערכות מערכת הביטחון להמשך מבצעי סיכול ממוקד של בכירי חמאס ולחצים בינלאומיים להשבת החטופים.