אירן משגרת מסר מתריס למערב: חרף התקיפות האמריקניות והישראליות על מתקני הגרעין, בכירים בטהרן טוענים כי ביכולתם לחדש את העשרת האורניום "בכל רגע נתון". שר החוץ האירני, עבאס עראקצ'י, הצהיר בראיון לפוקס ניוז כי "יש לנו שפע של מדענים, הידע לא אבד, והטכנולוגיה בידינו".
הצהרה זו מגיעה לאחר שארצות-הברית תקפה שלושה אתרי גרעין מרכזיים - פורדו, נתנז ואיספהאן - וישראל, לפי טענות אירניות, חיסלה לפחות 13 מדענים גרעיניים ו־30 בכירים ביטחוניים. למרות הפגיעה הקשה בתשתיות, עראקצ'י הדגיש: "המבנים ניתנים לשיקום, המכונות ניתנות להחלפה - אך את המוחות לא ניתן להשמיד".
אירן דורשת כעת פיצוי מארה"ב על התקיפות, כתנאי להמשך המשא-ומתן. בתוך המשטר גוברים הקולות הקוראים לנטוש את מדיניות ההבלגה ולחתור להשגת נשק גרעיני. עם זאת, עראקצ'י טען כי אירן עדיין מחויבת לפסק ההלכה של המנהיג העליון, האוסר על ייצור נשק גרעיני.
במערב עוקבים בדאגה אחר ההתפתחויות. גורמים ביטחוניים בישראל מעריכים כי אירן תנסה לשקם את מתקניה במהירות, תוך שימוש בטכנולוגיה ובידע שהוברחו ממדינות כמו רוסיה ו
קוריאה הצפונית. במקביל, נמשכים המאמצים הדיפלומטיים לבלום את ההסלמה - אך בטהרן, כך נראה, לא ממהרים להיכנע ללחצים.