המשנה לנשיא בית המשפט העליון, השופט
נעם סולברג, הוציא (04.08.25) צו ארעי המעכב את יישום החלטת הממשלה לפטר את היועצת המשפטית לממשלה. ההחלטה ניתנה בהמשך לעתירות שהוגשו נגד המהלך, ותישאר בתוקפה עד למתן החלטה אחרת.
הבקשות הוגשו במסגרת העתירות התלויות ועומדות שהגישו התנועה לאיכות השלטון, תנועת יש עתיד, וגורמים נוספים. נזכיר: השופט סולברג החליט עוד קודם לכן - החלטת הממשלה לא תיכנס לתוקף, אלא לאחר בחינה של בית המשפט.
על-פי הצו, "לא יחול בתקופה זו שינוי כלשהו בסמכויות היועצת המשפטית לממשלה, ובסדרי העבודה הנוהגים בינה לבין הממשלה; אף אין להכריז על מחליף או ממלא-מקום". עוד הבהיר סולברג כי "מעמדן הנורמטיבי של חוות הדעת של הייעוץ המשפטי לממשלה והחלטות רשויות התביעה - בעינו עומד, ולא חל בו כל שינוי, לכאן או לכאן".
בית המשפט הורה כי תגובות המשיבים לבקשות לצווי ביניים תוגשנה עד ליום 07.08.25. הדיון בעתירות יתקיים בתוך 30 יום - ולכל המאוחר עד ליום 04.09.25 - בפני הרכב שופטים. העותרים יוכלו להגיש גרסה מתוקנת של עתירותיהם עד עשרה ימים לפני הדיון; תגובות המשיבים יוגשו עד ארבעה ימים לפני מועד הדיון.
בהחלטתו, משדר סולברג מסר חד-משמעי לממשלה: פיטוריה של היועצת המשפטית לממשלה - מהלך חסר תקדים בתולדות המדינה - מחייב ביקורת שיפוטית מהותית ולא יוכל להיכנס לתוקף בטרם עת.