עינב צנגאוקר, אמו של החטוף מתן צנגאוקר, קוראת לציבור לצאת ולהפגין הערב מחוץ לישיבת הקבינט המדיני-ביטחוני. בישיבה האמורה להתקיים הערב צפוי הקבינט להחליט על הרחבת המהלך הצבאי ברצועת עזה.
"זהו ערב גורלי לחיי המדינה. נתניהו הבטיח לי שיביא הסכם שיחזיר את כולם. אבל הוא ניצל את הכאב שלי ושל שאר המשפחות וסיכל את העסקה. מי שמדבר על הסכם כולל לא הולך לכבוש את הרצועה ומעמיד חטופים וחיילים בסכנה", אמרה (יום ה', 7.8.25) צנגאוקר והוסיפה: "אני מבקשת מכל אחד ואחת מכם - בואו איתנו הערב אל מול ישיבת הקבינט בירושלים, ונעצור את זה ביחד".
גם יו"ר מפלגת הדמוקרטים,
יאיר גולן, התייחס אל התוכנית הצבאית הצפויה לעלות לאישור בקבינט וטען כי המחיר שלה הוא מותם של החטופים ושל מאות חיילים תוך שהוא קורא להשבתת המשק.
"כל נושא ניהול עזה הולך ליפול על צה"ל, ומה המחירים? מותם של כל החטופים ומותם של עשרות ומאות חיילים", אמר בראיון לאתר ynet. לטענת גולן, הממשלה גוררת את המדינה למלחמה מיותרת שתסבך את ישראל בהיבטים הביטחוניים, הבינלאומיים והכלכליים. "עלינו להתנגד. אני קורא לאזרחים להשבית את המשק. לא צריך להמתין לא ליועמ"שית ולא לעליון, ממילא הממשלה בזה לשלטון החוק", טען.