קנצלר גרמניה, פרידריך מרץ, הודיע (8.8.25) כי ממשלתו מטילה אמברגו נשק על ישראל, בעקבות אישור תוכנית ההשתלטות הצבאית על עזה בידי הקבינט הביטחוני בירושלים. לדבריו, גרמניה "לא תאשר עד להודעה חדשה ייצוא אמצעי לחימה שעלולים לשמש בלחימה ברצועת עזה".
בהצהרה שפרסם הקנצלר נכתב: "ישראל זכאית להגן על עצמה מפני הטרור של חמאס. שחרור החטופים ופירוק חמאס מנשקו הם חיוניים. אך הצעדים הצבאיים שהוחלט עליהם הלילה מקשים מנקודת מבטנו לראות כיצד ניתן להשיג את המטרות הללו".
מרץ הדגיש כי ממשלת גרמניה מביעה דאגה עמוקה מהסבל המתמשך של האוכלוסייה האזרחית ברצועה. "על ישראל לאפשר גישה מלאה למשלוחי סיוע - גם לארגוני האו"ם וגם לעמותות אזרחיות. עליה לשפר את המצב ה
הומניטרי בצורה מקיפה וברת־קיימא", הוסיף.
כמו כן, גרמניה קראה לישראל להימנע מצעדים נוספים לקראת סיפוח הגדה המערבית.
גרמניה היא אחת הספקיות הביטחוניות המרכזיות של ישראל. לפי נתוני ממשלת גרמניה, בשנת 2024 בלבד הסתכמו משלוחי הציוד הצבאי לישראל בכ־160 מיליון אירו. גורמים במערכת הביטחונית בישראל התריעו כי ההחלטה החדשה עלולה לשבש אספקה של חלקי חילוף, תחמושת וציוד רגיש דווקא לקראת פעילות אינטנסיבית בעזה.
האמברגו הגרמני מצטרף למגמה עולמית גוברת: סלובניה הודיעה לאחרונה על איסור כולל על סחר נשק עם ישראל, ואילו בריטניה ואוסטרליה פרסמו קריאות פומביות להימנע מהשתלטות על עזה.
בלשכת ראש הממשלה טרם הגיבו פומבית. עם זאת, מקור ביטחוני העריך כי "אם האמברגו יישמר לאורך זמן - צפויה לכך השפעה ישירה על מוכנות צה"ל ברצועה".