תוכנית הבנייה בשטח E1, אחד האזורים השנויים ביותר במחלוקת בגדה המערבית, אושרה הבוקר (יום ד', 20.8.25) סופית. מדובר בתוכנית הכוללת 3,401 יחידות דיור חדשות, שיחברו את מעלה אדומים לירושלים ויחזקו את הרצף ההתיישבותי הישראלי באזור. שר האוצר
בצלאל סמוטריץ' הציג את התוכנית במסיבת עיתונאים חגיגית, והכריז: "אישור תוכניות הבנייה ב-E1 קובר את רעיון המדינה הפלשתינית וממשיך את מהלכי הריבונות דה-פקטו שהתחלנו עם כינון הממשלה".
מועצת יש"ע בירכה על המהלך, וכינתה אותו "צעד דרמטי ומשמעותי המחזק את ההתיישבות, מעמיק את האחיזה הישראלית בלב הארץ, ומבהיר לעולם כולו כי יהודה ושומרון הם חלק בלתי נפרד ממדינת ישראל". יו"ר מועצת בנימין, ישראל גנץ, הוסיף: "זהו הישג אדיר והיסטורי להתיישבות. אנו מצפים מממשלת ישראל לפעול מיידית להחלת ריבונות מלאה על יהודה ושומרון".