נשיא ארצות הברית,
דונלד טראמפ, פרסם (21.08.25) הודעה חריפה שבה כינה את קבלת הערעור בתיק ההונאה האזרחי שהגישה נגדו התובעת הכללית של מדינת ניו-יורק, לטיטיה ג'יימס, "ניצחון מוחלט". לדבריו, החלטת בית המשפט לבטל את פסק הדין והקנסות בסך של יותר מ-550 מיליון דולר מוכיחה כי מדובר היה בתיק "בלתי חוקי ומביש" שגרם נזק לעסקים בכל רחבי ניו-יורק.
במסר שפרסם כתב טראמפ כי מדובר ב"ציד מכשפות פוליטי" ובניסיון של רשויות המדינה והעיר ניו-יורק לבצע התערבות פסולה בבחירות. הוא הדגיש כי בית המשפט קיבל את עמדתו פה אחד (5-0) וציין לטובה את דבריו של השופט דיוויד פרידמן, שהגדיר כ"חכמים וראויים לקריאה בידי כולם".
טראמפ האשים כי השופט ארתור אנגורון, שפסק נגדו בבית המשפט המחוזי, פעל כ"שופט מושחת" וכי לא ניתנה לו כל הכרעה לטובתו במהלך ההליך. הוא הדגיש כי לא זכה להישפט בפני חבר מושבעים וכינה את ג'יימס "לונקתית אובססיבית לטראמפ". עוד טען כי חויב להפקיד ערבויות עתק שעלותן הגיעה למיליוני דולרים מדי חודש - מהלך שלטענתו “לא קרה מעולם ואסור היה לאפשרו”.
בהמשך התייחס טראמפ גם להליכים פליליים נוספים נגדו, בהם זה שנוהל בפני השופט חואן מרצ'אן, שלדבריו לוקה בניגוד עניינים חמור בשל קשרי משפחתו למפלגה הדמוקרטית. טראמפ תקף גם את השופט לואיס קפלן, שלדבריו מנע ממנו להציג ראיות חיוניות והעניק משקל יתר ליחסי ציבור על חשבון עשיית משפט צדק.