חיל-האוויר ביצע (24.8.25) מתקפה נרחבת בבירת תימן, צנעא, במסגרת מבצע "נווה צדק". בתקיפה הוטלו כ-35 חימושים מכ-12 מטוסי קרב על ארבע מטרות מרכזיות: ארמון הנשיאות, שתי תחנות כוח ומחסן דלקים. לפי מקורות ביטחוניים, התקיפה גרמה נזק כבד לארמון הנשיאות שנמצא בשליטת החות׳ים, ולמערך אספקת החשמל בעיר.
בין היעדים שזוהו גם מחסני טילים, וכן התחנה של חברת הנפט התימנית בצנעא. כלי תקשורת ערביים רשמיים דיווחו כי נפגע גם מתחם הנשיאות – סמל שלטוני מובהק, אם כי הארמון עצמו אינו פעיל מזה שנים.
גורם ביטחוני בישראל הבהיר: "במבצע זה לא היו חיסולים ממוקדים על הפרק. תקיפת מתחם הנשיאות נועדה לשדר מסר חד וברור לחות׳ים – סמלי השלטון שלהם אינם חסינים". עוד צוין כי לא ידוע על שהות של בכירים חות׳ים במתחם בעת התקיפה.
הטיסה לצנעא, יעד מרוחק יחסית, חייבה מספר רב של תדלוקים אוויריים. לאחר השלמת התקיפה עזבו מטוסי חיל-האוויר את המרחב האווירי של תימן ללא נפגעים לכוחותינו.
בתיעוד שפרסם משרד הביטחון, נראים ראש הממשלה
בנימין נתניהו, שר הביטחון ישראל כ"ץ והרמטכ"ל רב אלוף
אייל זמיר, צופים מהבור בקריה בהתרחשות התקיפה.
הודעת דובר צה"ל
דובר צה"ל מסר כי "צה"ל תקף מטרות צבאיות של שלטון הטרור החות'י במרחב צנעא שבעומק תימן. מטוסי קרב של חיל-האוויר תקפו בהכוונה מודיעינית של אמ"ן תשתיות צבאיות של שלטון הטרור החות'י, בהן מתחם צבאי שבו נמצא ארמון הנשיאות, תחנות הכוח אסאר והיזאז ואתר אחסון דלק ששימשו לפעילותו הצבאית".
עוד נמסר כי התקיפות בוצעו "נוכח תקיפות חוזרות של שלטון הטרור החות'י נגד מדינת ישראל ואזרחיה, לרבות שיגור טילי קרקע-קרקע וכלי טיס בלתי מאוישים לעבר שטח המדינה".
צה"ל הדגיש כי ארמון הנשיאות במרחב צנעא נמצא במתחם הצבאי ממנו מנוהלות הפעולות הצבאיות של החות'ים, וכי תקיפת תחנות הכוח פוגעת ביכולת ייצור ואספקת החשמל לשימושים צבאיים: "השימוש בתחנות אלו מהווה דוגמה נוספת לניצול צבאי של תשתיות אזרחיות".
בהודעה נמסר עוד: "שלטון הטרור החות'י פועל בהכוונה ובמימון אירני כדי לפגוע בישראל ובבנות בריתה, ומנצל את המרחב הימי להפעלת כוח ופעילות טרור נגד ספינות סחר בינלאומיות. צה"ל יפעל בעוצמה אל מול התקיפות החוזרות והנשנות וימשיך לפגוע בכל איום על אזרחי ישראל, בכל מרחק שיידרש".