שר הנגב, הגליל וחוסן לאומי,
יצחק וסרלאוף (עוצמה יהודית), תקף היום (ראשון) את שר האוצר
בצלאל סמוטריץ' ברשת X, והאשים אותו בהעברת מאות מיליוני שקלים מתקציב משרדו לטובת מטרות אחרות. לדבריו, מדובר בפגיעה ישירה בתושבי הפריפריה ובתוכניות חיוניות לפיתוח האזור.
"כשעזבנו את הממשלה, סמוטריץ' עשה דבר מכוער מאוד - הוא לקח מאות מיליונים שהיו מיועדים למשרד הנגב והגליל והעביר אותם לכל מיני דברים. אלוהים יודע למה," כתב וסרלאוף. "כשחזרנו לממשלה, שלחתי לו הודעה שזה לא התקציב שלו - ודרשתי שיחזיר אותו מיד. כרגיל, הוא התעלם. או יותר נכון - התעלם מהאנשים שחיים באזורים הכי מוחלשים במדינה."
וסרלאוף טען כי משרדו ייאלץ לקצץ בתוכניות בסיסיות לתושבי הנגב והגליל, כדי "להאכיל את התוכניות של שר האוצר". הוא אף קרא לשרי עוצמה יהודית להצביע נגד הגדלת הגירעון בתקציב, עד שהעיוות יתוקן.
בתגובה, במשרד האוצר דחו את ההאשמות בתוקף. גורמים בכירים במשרד מסרו:
"לא נחתך אפילו שקל אחד כשעוצמה יהודית יצאה מהקואליציה. הקיצוץ נעשה לפני שבועיים לטובת הוצאות ביטחוניות, והוא חל על כלל תקציב 2026, כולל משרד הנגב והגליל."
עוד הוסיפו כי התקציב הכולל של משרדו של וסרלאוף עומד על כ־250-300 מיליון שקלים בלבד, וכי מדובר בניסיון "לסחוט תקציבים קואליציוניים" לאחר שהמפלגה הייתה מחוץ לקואליציה בעת גיבוש תקציב 2025.
"התקיפה היא פוליטית. הוא רוצה להוציא עוד כספים קואליציוניים, כי בתקציב 2025 עוצמה יהודית הייתה בחוץ. כשחזרו, חתמו על הסכם חדש - אבל התקציב הקודם לא נשמר עבורם."
במשרד האוצר ציינו כי ההצבעות המובאות היום לממשלה נוגעות לתקציב מלחמה, סיוע לנפגעי פעולות איבה ותקציב למילואימניקים - והזהירו כי התנגדות מצד שרים בקואליציה עלולה לפגוע באישורם.