אילון מאסק פרסם בחשבון ה-X שלו כי ברגע שהחברה תגיע לקנה מידה של ייצור מיליון יחידות בשנה, עלות הייצור של הרובוט האנושי Optimus תרד לפחות מ־20 אלף דולר. מדובר בהצהרה כלכלית דרמטית, אשר ממקמת את חזון הרובוטיקה של טסלה בלב האסטרטגיה העתידית שלה (10.09.25).
בד בבד, בכנס Future Investment Initiative שהתקיים בריאד באוקטובר 2024, הכריז מאסק כי עד שנת 2040 יהיו בשוק לפחות 10 מיליארד רובוטים אנושיים - כל אחד מהם במחיר הנע בין 20 ל-25 אלף דולר. תחזית זו הדגישה את היקף השוק הצפוי ואת הפוטנציאל הכלכלי של הרובוטים כתחום שעתיד לגלגל טריליוני דולרים.
במקביל, במסמכי Master Plan של טסלה ובכתבות כלכליות עדכניות צוין כי המחיר השיווקי של Optimus עשוי לנוע בין 20 ל-30 אלף דולר, כאשר בחברה מעריכים שהמודל העסקי יתבסס לא רק על מכירות פרטיות אלא גם על עסקות מסחריות גדולות, שיחלו כבר בשנה הקרובה. מאסק טען כי כ־80% מערכה העתידי של טסלה עשוי להגיע מהרובוטים האנושיים, ולא ממכוניות החשמל.