המקרה נשוא התביעה הוגדר על-ידי התובעים כ”מעשה נבלה של ממש” שנעשה לטענתם בחוסר אכפתיות ותוך זלזול מופגן. התביעה הוגשה לבית משפט השלום בחיפה על-ידי בני הזוג בנצ'יאייהו וטספיה קסאו מששה, הוריה של היימנוט, באמצעות עורכי הדין
יורם מושקט ואוריין אשכולי–יהלום.
בתביעה צוין כי במסגרת כתבת ערוץ 13 “היימנוט – תיק פתוח”, סירבו בני המשפחה להשתתף מחשש לפגיעה במצבם הנפשי של ילדיהם הנוספים. אולם במסווה של פגישה פרטית עם הרב מסלטי, אליה הובאו בתמימותם, צולמו התובעים במצלמות נסתרות. לדבריהם, הנתבעים ניצלו את חולשתם ואת צערם על אובדן בתם כדי להפיק פרסום ורייטינג.
לטענת התובעים, הכתבה כללה טענות שווא ולפיהן האב היה מעורב בסכסוכים כספיים באתיופיה, מה שיצר רושם כוזב של קשר אפשרי בין סכסוכים אלו לבין היעלמותה של היימנוט. בסיום הכתבה צוטט הרב מסלטי כאומר: “יש איזה עניין שלא סגור באתיופיה שקשור לאבא, אני חושב שיש שם דברים מוסתרים”.