הפילנתרופית מקנזי סקוט תרמה (22.09.25) סכום חסר תקדים של 70 מיליון דולר לקרן המכללות האמריקניות לשחורים (UNCF), המהווה הגוף הפרטי הגדול ביותר בארה"ב להענקת מלגות לסטודנטים מקהילות מיעוטים. התרומה מהווה ציון דרך מרכזי בקמפיין רחב היקף של הקרן לגייס מיליארד דולר לשם חיזוק כל 37 המוסדות האקדמיים ההיסטוריים לשחורים (HBCUs).
ד"ר מייקל לומקס, נשיא ומנכ"ל הקרן, מסר כי התרומה תשמש להקמת קרן הון משותפת בהיקף של 370 מיליון דולר - 10 מיליון דולר לכל מוסד חבר. הקרן תניב תשואה שנתית של כ-4%, שתועבר ישירות לאוניברסיטאות ולמכללות כדי לייצב את תקציביהן. לדבריו, פער ההון בין HBCUs לבין מוסדות שאינם כאלה עומד כיום על 70%, והמהלך צפוי לצמצם את הפער באופן משמעותי.
ההשקעה מצטרפת לסדרה ארוכה של תרומות נדיבות מצד סקוט, גרושתו של מייסד
אמזון ג'ף בזוס, שהתחייבה ב-2019 במסגרת ה-Giving Pledge להעניק למעלה ממחצית הונה. מאז העניקה יותר מ-19 מיליארד דולר לעמותות וארגונים שונים, כולל תרומה קודמת ל-UNCF בסך 10 מיליון דולר בשנת 2020. לפי "פורבס", הונה הנוכחי נאמד בכ-34 מיליארד דולר.
היקף התרומות יוצא הדופן - ללא תנאים מוקדמים או מגבלות שימוש - הפך את סקוט לדמות ייחודית בתחום הפילנתרופיה. מחקר של המרכז לפילנתרופיה אפקטיבית בארה"ב מצא כי ארגונים שקיבלו תרומות עתק ממנה השתמשו בכספים בזהירות וללא השפעות שליליות על מבנה הארגון או יכולת גיוס הכספים שלהם.
ב-UNCF הביעו תקווה כי תרומת סקוט תשמש דוגמה ותמריץ לגורמים נוספים לתמוך במוסדות האקדמיים לשחורים, הסובלים מהפליה היסטורית במימון. "זו הבעת אמון מהחשובות ביותר שקיבלנו אי-פעם", אמר לומקס, "היא תאפשר לבנות עתיד בטוח וחזק יותר לסטודנטים שלנו, ותייצר מסלולי הצלחה לדורות הבאים".