X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   חדשות
TIG רכשה את שיינז ב-39 מיליון דולר
חברת פרסום דיגיטלי אנגלית תובעת 180 מיליון שקל מבעלי חברה ישראלית
Team Internet Group טוענת: בעליה של שיינז - זיו יונס, שי שיף, שי דדוש ואלי אוזן - הסתירו מידע על אובדן לקוחות המוכרים: נמסר מידע מלא בזמן אמת
חברת Team Internet Group (TIG) האנגלית תובעת 180 מיליון שקל מבעליה לשעבר של חברת שיינז איי.או - זיו יונס, שי שיף, שי דדוש ואלי אוזן. התביעה הוגשה (25.9.25) לבית המשפט המחוזי בתל אביב בטענה למצגים כוזבים בעת רכישת שיינז בשנה שעברה. הנתבעים טוענים, כי מסרו מידע וכי TIG מנסה לשנות בדיעבד את תנאי העסקה.
על-פי התביעה, TIG מספקת שירותי שיווק ופרסום דיגיטליים המאפשרים ללקוחותיה למטב את שמות המתחם (הדומיינים) שלהם, לייעל את השיווק הדיגיטלי ולחבר את לקוחותיה למוצרים המתאימים להם. שיינז עסקה ביצירת תוכן והפצה במדיה חברתית ומנועי חיפוש והייתה בעת רכישתה בעלת 40 פורטלים. TIG רכשה את שיינז במארס אשתקד ב-39 מיליון דולר: יונס ושיף קיבלו 11.5 מיליון דולר כל אחד, דדוש קיבל 5 מיליון דולר, ואוזן - 2.7 מיליון דולר.
לטענת TIG, במאי 2024 - חודש לאחר השלמת העסקה - התברר שהכנסותיה של שיינז יורדות בצורה חדה בהשוואה לתוכנית העסקית ותחזית ההכנסות שהציגו המוכרים בדצמבר 2023. מדובר בירידה של 90% בהכנסות לפני מימון ומיסים (EBITDA), אשר נבעה מכך שספקים מרכזיים - ובראשם אמזון - החלו לסווג את שיינז כמקדמת אתרי MFA (ראשי תיבות של Made for Advertising), דהיינו כאלה שאין בהם תכנים של ממש אלא בעיקר פרסומות.
על-פי התביעה, המוכרים ידעו בעת העסקה על מגמה זו של הספקים, וכי כבר במארס 2024 - בין החתימה לבין ההשלמה - הודיעה אמזון שהיא פוסלת את אתריה של שיינז ושאין אפשרות לערער על ההחלטה. למרות זאת, טוענת TIG, המוכרים הטעו אותה כאשר מסרו שהם מנהלים מגעים עם אמזון לבחינת הסיבות לירידת ההכנסות מהפעילות מולה. TIG מבקשת מבית המשפט לבטל את העסקה, ולחלופין - לפצות אותה בסכום התביעה, אשר הוגשה באמצעות עוה"ד צבי בר-נתן, מאיה נוסבאום-רפפורט ודנה קאופמן.
לתביעה מצורפת התכתבות עם באי-כוחם של יונס ושיף, עוה"ד אייל נחשון ושי בלו, מספטמבר שעבר. לדבריהם, שיינז היא מן הבולטות בענף ה-AdTech הישראלי ופיתחה טכנולוגיות מתקדמות לניהול קמפיינים פרסומיים בפלטפורמות מובילות (כגון פייסבוק וגוגל), הכוללות מערכות אוטומציה לניהול קריאייטיב וקמפיינים בזמן אמת. TIG ביצעה בדיקות מקיפות לפני הרכישה וקיבלה מידע מלא, נאמר עוד.
עוד נטען, כי שיינז זיהתה במארס 2024 ירידה בהכנסות ומצאה שמוקד הבעיה הוא בקשרים עם אמזון, פעלה מולה לזיהוי הבעיה ומסרה גילוי מלא ומחמיר ל-TIG. הם לא קיבלו כל הודעה בכתב על כוונתו של לקוח מהותי כלשהו לנתק את קשריו עם שיינז, ואילו TIG ידעה את המצב לאשורו ולא העלתה כל הסתייגות. באי-כוחם של יונס ושיף טוענים עוד, כי TIG מכפישה אותם בשיינז ופועלת להדיר את רגליהם מהחברה, כדי לנסות לחמוק מתשלום מלוא התמורה.
Author
כתב משפטי | News1 | דוא"ל
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי ובעל טור ב-News1. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה
תאריך:  25/09/2025   |   עודכן:  25/09/2025
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
חברת פרסום דיגיטלי אנגלית תובעת 180 מיליון שקל מבעלי חברה ישראלית
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
יואב יצחק
הנשיא לשעבר הורשע בקשירת קשר פלילית עם משטר לובי    השופטים קבעו כי סרקוזי איפשר ברית שחיתות עם קדאפי בתמורה למימון פוליטי    העונש ייכנס לתוקף גם אם יוגש ערעור
איתמר לוין
התנהלותם של נתניהו וממשלתו נושאת סממנים ברורים של מעשי ההנהגה בשני החורבנות    מדובר בממשלת זדון, שמן הראוי להתפלל בכל כוחנו שתעבור מן הארץ
מירב ארד
דירקטוריון הקופה אישר פה אחד את מינויו של ד"ר איתן וירטהיים - מנהל המרכז הרפואי רבין - לתפקיד מנכ"ל הקופה. המינוי מסמן סיום למשבר הניהולי והטלטלה שעברה על קופת החולים בתקופה האחרונה
איתמר לוין
אשתקד דורגה ישראל במקום ה-13 מבין 139 מדינות    מרחב תל אביב וירושלים - במקום ה-19 מבין מרכזי היזמות בעולם    שווייץ, שבדיה וארה"ב מובילות את הדירוג העולמי
איתמר לוין
המשטרה והשב"כ: יעקב פרל פעל ממניעים אידיאולוגיים נגד ישראל והציונות, ובין היתר העביר לאירנים מידע על הרצי הלוי ואיתמר בן-גביר
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il