X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   חדשות
דייוויד אליסון. "ליברל חברתי" [צילום: AP]
דייוויד אליסון מבטיח שאימפריית התקשורת שלו לא תהיה מוטה פוליטית
המפיק ההוליוודי ובנו של לארי אליסון הפך לבעל השליטה ברשת CBS, שם מודאגים מן המועמדת שלו לעורכת הראשית - מדווח וושינגטון פוסט בעוד לארי מקורב לטראמפ, דייוויד דווקא תמך בביידן
עיתונאים ברשת CBS התחלחלו בסוף השבוע שעבר כאשר פורסם, כי הפרשנית בארי וייס, מבקרת חריפה של התקשורת הממסדית, תמונה לעורכת הראשית שלה. רק לפני חודשיים שררה במערכת אופטימיות זהירה לאחר שמפיק הסרטים דייוויד אליסון, בנו של לארי אליסון, הגיע כדי להציג את עצמו כמנכ"ל פראמונט סקיידנס, חברת-האם החדשה של CBS בעקבות מיזוג שהבטיח השקעה של 8 מיליארד דולר.
אולם, מדווח וושינגטון פוסט בכתבה נרחבת, מאז לא שמעו העיתונאים מאליסון. החששות גברו כאשר נודע שפראמונט עומדת לרכוש ב-150 מיליון דולר את הפרסום המקוון Free Press של וייס. אלו הם רק האחרונים במהלכיו של דייוויד אליסון לבניית אימפריית תקשורת מחוץ לעמק הסיליקון – מקור כוחו ועושרו של אביו, יו"ר אורקל והאדם השני בעושרו בעולם; שניהם מקורבים לדונלד טראמפ. לארי גם עומד ליטול חלק ברכישת השליטה בשלוחה האמריקנית של טיקטוק וסיפק מימון לעסקת המיזוג של סקיידנס (בראשותו של דייוויד) עם פראמונט.
מה שיעשו האליסונים עשוי לעצב את עתידם של העסקים והתרבות בארה"ב, צופה הפוסט. עושרו האישי של לארי עומד על 345 מיליארד דולר – פי 30 מזה של רופרט מרדוק – והעסקות האחרונות נותנות למשפחה דריסת רגל בתחום בו המרדוקים דומיננטיים כיום. שילוב הקהל העצום של פראמונט והטכנולוגיה של טיקטוק, עשוי להוות מודל חדש בעסקי התקשורת.
האליסונים לא אותתו שהם מתכוונים לקדם אג'נדה פוליטית באימפריית התקשורת שלהם. במכתב גלוי לאחר אישור המיזוג בין פראמונט לסקיידנס, כתב דייוויד: "כל מה שנעשה יהיה מבוסס על אמון ומוכוון בידי עובדות". בעוד לארי הוא תורם כבד לרפובליקנים, וכאמור מקורב לטראמפ, דייוויד תרם אשתקד מיליון דולר לקמפיין של ג'ו ביידן.
עם זאת, המינוי המדובר של וייס לרשת המזוהה עם השדרים האגדיים וולטר קרונקייט ואד מורו, מכשיר את הקרקע למאבק תרבויות. לא ברור כיצד וייס תנהל את מערכת CBS. היא מבקרת חריפה של הקיצוניות הליברלית, תומכת ותיקה בישראל (כמו האליסונים) אך גם מתחה ביקורת על טראמפ.
דייוויד הרחיב את האימפריה שלו בפיקוח רגולטורי צמוד של ועדת התקשורת הפדרלית הנאמנה לטראמפ, מציין הפוסט. הוועדה אישרה את מיזוג פראמונט-סקיידנס בחודש יולי, לאחר שהאחרונה הבטיחה שתוכניות החדשות והבידור שלה יכללו "מגוון דעות" ולמנות נציב לבדיקת תלונות נגד CBS. כמה שבועות לפני כן הסכימה פראמונט לשלם 16 מיליון דולר בעקבות תביעה של טראמפ נגד הרשת.
בחודש אוגוסט, כאשר המיזוג הושלם, נפגש דייוויד בניו-יורק עם עיתונאים ונשאל האם הקבוצה תתן עדיפות לשמרנים ולטראמפ. "אני לא רוצה פוליטיזציה של החברה בשום דרך ובשום צורה", השיב, והדגיש שמטרתו העיקרית היא ליצור את "חברה החדשות הטכנולוגית ביותר. זה מה שאני עושה ב-20 השנים האחרונות". נכון לעכשיו, המשמעות היא לנווט באקלים תקשורתי בו טראמפ מבקש לנקום באמצעי תקשורת על סיקור שאינו נראה לו.
האב והבן התקרבו בשיעורי טיסה
לארי אליסון. בחדר הסגלגל ב-21 בינואר [צילום: מארק טריל/AP]
דייוויד לא עבד בתחום הטכנולוגיה, אך גדל בו וסיפר שקיבל ייעוץ מאנשי עמק הסיליקון ובהם סטיב ג'ובס, חבר קרוב של אביו. כאשר נולד בשנת 1983, אורקל הייתה בת שש ואביו הקדיש לה את רוב זמנו, כולל על חשבון משפחתו. היחסים ביניהם התהדקו כאשר היה בן-עשרה ופיתח חיבה לטיסה אקרובטית; לארי, בעצמו טייס, הצטרף אליו לשיעורי הטיס וקנה לו מטוס.
דייוויד למד קולנוע באוניברסיטת דרום קליפורניה, התמחה מספר חודשים באורקל ופגש את רעייתו, סנדרה מודיק. בעוד אורקל ממשיכה לגדול, דייוויד פנה להוליווד, הקים בשנת 2006 וכעבור ארבע שנים הפיק את המערבון זוכה האוסקר "אומץ אמיתי". החברה גייסה 350 מיליון דולר, שאת חלקם השקיע לארי, כדי להפיק סרטים בשיתוף פעולה עם פראמונט. שותפות זו הפכה את דייוויד לשחקן משמעותי בהוליווד, עם סרטים כמו "מלחמה בין כוכבים", "משימה בלתי אפשרית" וההמשך ל"אהבה בשחקים".
במקביל, מתאר הפוסט, נע לארי ימינה מבחינה פוליטית, לאחר שתרם לדמוקרטים ותמך בביל קלינטון. ב-2012 הוא תמך במועמד הרפובליקני מיט רומני וב-2020 אירח סעודת התרמה לכבודו של טראמפ. לארי גם השתתף בשיחת טלפון בה דנו טראמפ ואנשיו בנובמבר 2020 בדרכים לערער על נצחונו של ביידן; לדברי דייוויד, אביו האמין שביידן ניצח.
בשנת 2022 תרם לארי 35 מיליון דולר לקמפיין הנשיאות של הסנאטור הרפובליקני טים סקוט וסייע לאילון מאסק לרכוש את טוויטר, אותה הפך האחרון לרשת X הנוטה לימין. ביום השני לנשיאותו הנוכחית של טראמפ, הופיע לארי בחדר הסגלגל בעת ההכרזה על התוכנית להשקיע 500 מיליארד דולר במרכזי מידע לבינה מלאכותית. דייוויד צולם עם טראמפ באפריל השנה, אך מעולם לא תרם לו או למועמד רפובליקני אחר. בשנת 2022 הוא הגדיר את עצמו כ"ליברל חברתי".
הכתבה המלאה
Author
כתב משפטי | News1 | דוא"ל
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי ובעל טור ב-News1. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה
תאריך:  05/10/2025   |   עודכן:  05/10/2025
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
דייוויד אליסון מבטיח שאימפריית התקשורת שלו לא תהיה מוטה פוליטית
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
עידן יוסף
לאחר יותר מ-20 שנות עבודת שימור נפתח לציבור קבר אמנחותפ השלישי, אחד הקברים הגדולים בעמק המלכים בלוקסור    המיזם המשותף למצרים, יפן וארגון אונסקו משיב את פארה של התקופה החדשה למקומו    הקבר כולל ציורי קיר מרהיבים ושחזור של מכסה הסרקופג האדום של המלך
איציק וולף
קצב מכירות גבוה במיוחד נרשם בפרויקט הסטריפ בנתניה - שם נמכרו 294 יחידות דיור בשלושת הרבעונים הראשונים של השנה
מירב ארד
נשיא המדינה יצחק הרצוג קיבל היום בבית הנשיא את ראש השב"כ הנכנס, אלוף (מיל') דוד זיני, ובני משפחתו, לרגל כניסתו לתפקיד. הרצוג בירך את זיני ואיחל לו הצלחה בתקופה מאתגרת, תוך הדגשת חשיבות תפקידו לביטחון המדינה ולחוסן החברתי
מירב ארד
לשכת ההוצאה לפועל בירושלים גבתה את הסכום בעקבות עיקולים שהוטלו על כספי הרשות הפלשתינית במשרד האוצר    הכספים הועברו ישירות לבאי-כוח משפחות חללי ונפגעי פעולות האיבה, בהתאם לפסקי דין אזרחיים שניתנו נגד הרשות
עידן יוסף
הנשיקה המינית בישראל הקדומה הופיעה רק לאחר שיבת ציון במאה השישית לפני הספירה    עד אז שימשה הנשיקה בעיקר לביטוי כבוד, קירבה משפחתית או נאמנות פוליטית    מחקר מצביע על שינוי תרבותי עמוק בלשון ובמוסכמות החברתיות
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il