מקורות בחמאס מסרו (12.10.25) לערוץ הסעודי א־שרק כי הארגון והפלגים הפלשתינים ברצועה סיימו את כל ההכנות לקראת חילופי השבויים. לפי הדיווחים, בפעימה אחת ישוחררו 20 חטופים (ואולי 22) וחלק מגופות החטופים שנהרגו בשבי, בעוד בצד הישראלי מתבצעות הכנות לקליטת האסירים הפלשתינים שישוחררו מבתי הכלא.
דוברות ראש הממשלה לתקשורת הזרה אישרה כי שחרור החטופים צפוי להתרחש "בשעות הבוקר המוקדמות", ומקור מדיני בירושלים ציין שהשעה המתוכננת היא סביב 06:00 בבוקר - אך "המערכת ערוכה גם להקדמה".
במקביל לכך, ערוץ אל־ערבי הקטרי דיווח כי החטופים החיים יימסרו מחר בבוקר, במספר נקודות שונות ברצועת עזה, בתיאום עם הצלב האדום. בכיר חמאס בחו"ל, חוסאם בדראן, אמר לעיתון "אל־ערבי אל־ג'דיד" כי "הארגון ימסור את החטופים החיים מחר". בכיר בחמאס אמר לאל־ג'זירה כי הארגון העביר את החטופים החיים לשלושה מוקדים ברצועה, שבהם יתבצע השחרור בפועל.
תיאום בין חמאס לג'יהאד האיסלאמי
הג'יהאד האיסלאמי העביר לידי חמאס את כלל החטופים שהיו ברשותו, והארגונים ישחררו את כולם במקשה אחת דרך הצלב האדום. ברשימת המשתחררים נוספו שני חטופים נוספים - אחד מהם נתין זר, והשני הוא הישראלי תמיר נמרודי. אם הדיווח נכון, בסך-הכל ישוחררו 22 חטופים חיים.
בישראל אישרו כי מתקיימים היבטים לוגיסטיים וביטחוניים מורכבים לקראת ההעברה, אך הזהירו מפני פרסום פרטים מזהים. עם זאת, משפחות של כמה חטופים שהוגדרו כחללים עודכנו כי יקיריהן לא ייכללו בפעימה הראשונה, בשל "מורכבויות טכניות ומשפטיות".
אי־בהירות סביב דברי וושינגטון
במקביל, בירושלים מנסים להבין את דברי סגן נשיא ארצות הברית, שאמר מוקדם יותר כי "החטופים עשויים להשתחרר בכל רגע". גורם בסביבת ראש הממשלה מסר כי "ייתכן שמדובר בביטוי כללי, אך לא ידוע לנו על שינוי בלוח הזמנים".
גורמים מדיניים בישראל מדגישים כי ההיערכות מתואמת עם כל הגופים הרלוונטיים - צה"ל, השב"כ, הצלב האדום ומשרד הבריאות - לקראת קליטת המשוחררים והעברתם לבדיקות רפואיות ולטיפול מיידי.