בדיון חירום שנערך (יום ד', 15.10.25) בוועדת החוץ והביטחון של הכנסת, התריע יו"ר ועדת המשנה לענייני איו"ש, ח"כ
צבי סוכות, מפני תופעת הברחות אמצעי לחימה באמצעות רחפנים מגבול מצרים לישראל. לדבריו, מדובר באיום ביטחוני חמור שעלול להביא להשתלטות על בסיסי צה"ל בדרום הארץ.
הדיון התקיים ביוזמתו של ח"כ סוכות, בעקבות עלייה דרמטית בהיקף ההברחות בחודשים האחרונים. לפי נתוני גורמי הביטחון, מאות רחפנים נושאים כלי נשק ואמצעי לחימה חוצים את הגבול מדי לילה, ללא מענה מערכתי מספק מצד מערכת הביטחון.
"הנשק שמוברח מגבול מצרים נועד להשתלט על בסיסי צה"ל בדרום", אמר סוכות בפתח הדיון. "אנחנו עדים לתופעה חמורה שמסכנת את ביטחון המדינה מבפנים. האויב מתחמש מתוך שטח מדינת ישראל, והכמות הזו משמשת את ארגוני הטרור שמתכננים כבר עכשיו את 7 באוקטובר הבא."
סוכות קרא להקמת צוות בין-ארגוני שיכלול את השב"כ, המוסד, צה"ל ומשטרת ישראל, שיגבש תוכנית לאומית לעצירת התופעה. לדבריו, "אם בעבר דיברנו על מנהרות מתחת לאדמה, היום מדובר במנהרות באוויר."
ח"כ
יולי אדלשטיין אמר כי "הדיון הופך מביטחוני לאירוע אסטרטגי. זהו מסלול שדרכו חמאס משקם את יכולותיו."
ח"כ
עמית הלוי: "קיימנו דיון דומה לפני שנה ועדיין אין תשובות. מדובר בהפרת ריבונות ישראלית."
ח"כ סון הר מלך הזהירה בדיון: "זהו אירוע שמייצר תרחישי איום ממשיים. אני מודאגת מאוד מהעובדה שאנחנו לא מגיבים בהתאם."
הדיון הסתיים בקריאה לגיבוש מדיניות ברורה ותגובה מיידית מצד כלל גופי הביטחון, במטרה למנוע את המשך ההברחות ולהבטיח את ביטחון אזרחי ישראל.