X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   חדשות
להוט לסייע לידידיו בחו"ל [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
קריאתו של טראמפ לחון את נתניהו סותרת עשורים של ערכים אמריקניים
ארה"ב של טראמפ נוטשת את מעמדה כמייצאת ערכים דמוקרטיים ובראשם עקרון השוויון בפני החוק - מציין וושינגטון פוסט גם בהסכם עם חמאס העניק טראמפ עדיפות למשטרים הסמכותניים של טורקיה וקטר
מאמציו של דונלד טראמפ לבטל פרויקטים המקדמים דמוקרטיה בחו"ל וזלזולו באישומים בתחומי השחיתות וזכויות האדם, קיבלו מימד חדש כאשר קרא להעניק חנינה לבנימין נתניהו. זוהי האחרונה בשרשרת פעולות הסותרות את מעמדה של ארה"ב כמייצאת ערכים דמוקרטיים – מציין וושינגטון פוסט.
מבקריו של טראמפ טוענים, כי הוא להוט לסייע לידידיו בחו"ל, גם אם מדובר בנטישת העיקרון האמריקני של שוויון בפני החוק. לטראמפ יש מזה זמן רב גישה דו-ערכית לשחיתות: הוא מבקש לנקום שמי שהוא מתאר כמושחתים, והעניק חנינות לאחרים – כולל דמוקרטים – שהואשמו במעילה באמון הציבור. על הדרך, טראמפ מותח ביקורת על בעלות ברית דמוקרטיות בחו"ל; בנאומו באו"ם בחודש שעבר אמר כי מדיניות הגירה ואקלים "מורידות אתכם שאולה".
טראמפ זוכה לאהדה בישראל בשל ההסכם עם חמאס, אבל הוא נסחף בקריאתו לחנינה – סבור דן שפירו, שהיה שגריר ארה"ב בישראל בממשל אובמה. "הישראלים גאים בעצמאות המערכת המשפטית שלהם ואינם מקבלים טוב נסיונות להכתיב לה", הוא מוסיף.
"דבריו של טראמפ גם הפריכו את הטענה לפיה ארה"ב אינה מתערב בפוליטיקה הישראלית", אומר אהרון מילר, שהיה הממונה על המזרח התיכון בממשלים משתי המפלגות. רוברט דסטרו, שהיה תת-שר החוץ לדמוקרטיה וזכויות אדם בממשל טראמפ הראשון, אומר שממשיכיו תומכים בזכויות אדם ופועלים נגד עבדות ופשע מאורגן.
טראמפ טוען שהכאוס במזרח התיכון נובע מהנסיונות האמריקניים "לבנות מדינות" תוך הפצת הדמוקרטיה. הוא משתף פעולה עם המשטר הסמכותני באל-סלבדור בתחום ההגירה. משרד החוץ שלו הפסיק להגיב על מידת ההוגנות של בחירות בחו"ל והשמיט את ההתייחסות לשחיתות מהדוח השנתי שלו על מצב זכויות האדם.
הממשל ממשיך להתערב בענייניהן של מדינות אחרות – אבל בצורה שונה מקודמיו, טוען הפוסט. לאחר שניצל מההליכים נגדו, טראמפ תומך במנהיגים זרים הניצבים בפני כתבי אישום. הוא תמך שוב ושוב בנשיא ברזיל לשעבר, חאיר בולסונרו, והטיל על ברזיל מכסים בשל הרשעתו בנסיון הפיכה ושליחתו ל-27 שנות מאסר. "אנחנו פוגעים ביחסי הסחר משום שברזיל עשתה את הדבר הנכון", אומר פרופ' סטיבן לויצקי מאוניברסיטת הרווארד, מומחה לדמוקרטיות ורודנויות.
טראמפ רצה לסייע לבולסונרו, אבל זה לא עבד – מוסיף פרופ' פאביו דה-סילבה מאוניברסיטת אוקלהומה. בנו של בולסנורו ואחרים ניהלו מאמצי שתדלנות מול ממשל טראמפ מטעמו, אבל "נתפסו בארצם כבוגדים המקריבים את הכלכלה הברזילאית לצרכים אישיים ופוליטיים, והברזילאים לא קיבלו את זה טוב".
בזירת עזה, העדפת עסקות על פני נורמות הובילה לתוצאות חיוביות – מעיר הפוסט. נתניהו קיבל את תוכנית טראמפ בהנחה שהדבר יסייע לו בבחירות בשנה הבאה, ואילו טראמפ שיתף פעולה עם שליטים איזוריים סמכותניים שלחצו על חמאס, ובראשם רג'פ טאיפ ארדואן ומשפחת א-ת'אני.
טראמפ פרש חזון של מדיניות חוץ שאינה שמה דגש על ערכים, בנאום בסעודיה בחודש מאי. לדבריו, האזור עובר שינוי "שלא הגיע מצידם של דוחפי אף מערביים שהטיפו כיצד לחיות". בחודש יולי הנחה שר החוץ, מרקו רוביו, את הדיפלומטים שלא להביע דעה האם בחירות בארצות כהונתם היו חופשיות והוגנות. ואילו בחודש אוגוסט פרסם משרד החוץ דוח על מצב זכויות האדם בעולם, בו מיתן משמעותית את הביקורת על מדינות רבות.
הכתבה המלאה
Author
כתב משפטי | News1 | דוא"ל
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי ובעל טור ב-News1. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה
תאריך:  15/10/2025   |   עודכן:  15/10/2025
+הגיע הזמן לבטל את המשפט
14:18 15/10/25  |  יואב קיש   |   לרשימה המלאה
בשעה גורלית שכזו, כאשר נדרשת הנהגה שמרוכזת כל כולה במטרות הלאומיות, לא ייתכן שראש ממשלת ישראל ייאלץ להקדיש שעות ארוכות מזמנו, מרצו ותשומת ליבו למשפט תפור ומיותר
נתניהו. כלי פוליטי [צילום: איתי רון/פלאש 90]
+שופטי נתניהו אפשרו לטלי גוטליב להתפרץ שוב ושוב במהלך הדיון 13:32 15/10/25  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה
הדיון קוצר לאחר שנתניהו אמר שהוא סובל מברונכיטיס  ▪  התביעה: ערוץ 2 לא היה נעשה מגוון יותר אם מילצ'ן היה נכנס כשותף בו; נתניהו: הוא היה מאזן אותו ומוריד את סף הרשעות
גוטליב. צעקה על התביעה, ייעצה להגנה [צילום: חיים גולדברג/פלאש 90]
+לוין: אקדם במהירות את הצעת החוק להפסקת משפט נתניהו 10:09 15/10/25  |  איתמר לוין
שר המשפטים, יריב לוין, שב ומבטיח לקדם במהירות את הצעת החוק של ח"כ אריאל קלנר (הליכוד), שתוביל להפסקת משפטו של בנימין נתניהו. על פי ההצעה, ניתן יהיה להפסיק משפט לחצי שנה משיקולים של בטחון המדינה ויחסי החוץ שלה. לדברי לוין, קיומו של המשפט כעת "מנוגד הן לצדק והן לטובת המדינה". הוא אמר, כי יעביר את ההצעה בוועדת השרים לחקיקה מיד עם הנחתה על שולחנה.
יצוין, כי חקיקה פרסונלית שכזאת עשויה להיפסל בבג"ץ או שיישומה יידחה, כפי שנעשה בנוגע לחוק הנבצרות שנועד למנוע אפשרות שייקבע שנתניהו מצוי בה בשל משפטו.

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
קריאתו של טראמפ לחון את נתניהו סותרת עשורים של ערכים אמריקניים
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
חזרה לבית הספר- איתמר
יאיר14  |  15/10/25 16:16
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות משפט נתניהו
יואב קיש
בשעה גורלית שכזו, כאשר נדרשת הנהגה שמרוכזת כל כולה במטרות הלאומיות, לא ייתכן שראש ממשלת ישראל ייאלץ להקדיש שעות ארוכות מזמנו, מרצו ותשומת ליבו למשפט תפור ומיותר
איתמר לוין
הדיון קוצר לאחר שנתניהו אמר שהוא סובל מברונכיטיס    התביעה: ערוץ 2 לא היה נעשה מגוון יותר אם מילצ'ן היה נכנס כשותף בו; נתניהו: הוא היה מאזן אותו ומוריד את סף הרשעות
משה כהן-אליה
בכירי היוריסטוקרטיה הישראלית ובראשם נשיא בית המשפט העליון והיועצת המשפטית לממשלה נותרו מחוץ לאירוע ההיסטורי בכנסת    טראמפ פנה לנשיא המדינה וביקש חנינה לנתניהו    משפט נתניהו מוצג בעולם כפארסה משפטית מביכה    הציבור מאבד אמון במערכת המשפט
איתמר לוין
נתניהו ביקש לבטל את הדיון בשל ביקורו של נשיא קפריסין ובשל ביקור מדיני חשאי; השופטים קבעו: יעיד בשעות 17:00-12:30    קיבלו את הבקשה לקצר את עדותו ביום שני הבא
איתמר לוין
מבקש לבטל את הדיון במשפטו ביום רביעי, בשל הביקור שאת פרטיו תמסור ההגנה רק לשופטים ולתביעה, ובשל ביקורו של נשיא קפריסין מוקדם יותר באותו יום
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il