X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   חדשות
החשוד טען שהשב"כ חרג מסמכותו
שימוע לאיש שב"כ בחשד להדלפת מידע חסוי לעמיחי שיקלי ועיתונאים
החשד: העביר מידע על חקירת חדירת כהניסטים למשטרה ועל תחקיר 7 באוקטובר מח"ש: המעשים גרמו לנזק מודיעיני ולפגיעה בביטחון המדינה החשוד הודה בעובדות והכחיש את העבירה
איש שב"כ במילואים, אשר שימש כסגן ראש יחידה, זומן לשימוע בחשד להדלפת ידיעות סודיות לשר עמיחי שיקלי ולעיתונאים עמית סגל ושירית אביטן. כך מסרה (16.10.25) המחלקה לחקירות שוטרים.
החשוד נעצר באפריל השנה בחשד שהעביר אשתקד לשיקלי וסגל מידע על חקירה שניהל השירות בחשד לחדירת גורמים כהניסטים לשורות המשטרה (אשר הסתיימה בלא ראיות), ולאביטן - מידע על התחקיר שערך השב"כ על חלקו ב-7 באוקטובר. בחקירתו טען: "הדלפתי כי חשבתי ששב"כ חורג מתפקידו וסמכותו".
על-פי הודעת מח"ש, "החשוד העביר שלא כדין ידיעות סודיות שביטחון המדינה מחייב לשומרן בסוד, והן פורסמו בכלי התקשורת. בנוסף, החשוד פנה לכאורה לעיתונאים נוספים בניסיון להעביר לידיעתם מידע סודי נוסף. מהחקירה עולה, כי המעשים המיוחסים לחשוד גרמו לנזק מודיעיני ולפגיעה בביטחון המדינה".
בדיון על הארכת מעצרו של החשוד בחודש אפריל טען סניגורו, עו"ד אורי קורב, "התיק הזה לא היה צריך להיחקר כתיק פלילי אלא משמעתי. זה מבלי שמתייחסים לאכיפה בררנית, מבלי שמתייחסים למניעים שלו אם נותנים לו הגנה של צורך וכוח. יש לנו מלוא הגורן טיעונים משפטיים למה לא עבר עבירה". לדברי קורב, החשוד אינו מכחיש שהדליף מידע, אלא שעשה זאת כאשר ביטחון ישראל עומד לנגד עיניו - אך טוען שהיה מדובר במידע ביטחוני ולא במידע סודי. הוא הסכים שיש חשד סביר לעבירה של גילוי בהפרת חובה, אך לא לעבירה החמורה בהרבה של גילוי ידיעה סודית.
השופט שרון דניאלי האריך אז את מעצר הבית של החשוד בשבוע בלבד (ולא בחודש כפי שביקשה מח"ש) ונימק: "מצאתי כי כפי שקבעו בתי המשפט בהחלטות קודמות, קיים חשד סביר לביצוע העבירות המיוחסות לחשוד, גם לנוכח ההודאה של המשיב במיוחס לו. עם זאת לטעמי, במכלול נסיבות הענין, העבירה של מסירת ידיעה סודית שהיא החמורה ביותר על-פי החשד, אינה מצויה, בנסיבות הענין, ברף החומרה הגבוה ודומה כי לו היה כך, לא הייתה מוגשת הבקשה כפי שהוגשה בפני, קרי לשחרור".
היום מסר קורב, כי מרשו "העביר מידע בעל חשיבות ציבורית עצומה, במטרה להביאו לידיעת הציבור, תוך שהקפיד שלא להעביר מידע סודי או מידע שעלול לפגוע בביטחון המדינה". הוא אישר את העובדות המיוחסות למרשו, וציין לגבי המידע בנוגע לתחקיר 7 באוקטובר, ש"בניגוד לפראפרזה שפורסמה לציבור, ואשר הצביעה בעיקר על הדרג המדיני בנושאים מסוימים - הציג תמונה מורכבת יותר באשר להתנהלות ועמדת השב"כ ערב ה-7.10".
לדבריו, החשוד "פעל בזהירות יתרה בהבאת המידע החשוב לציבור, מבלי לחשוף כל מידע ביטחוני וסודי. יש להצטער על כך שחרף נסיבות אלו, נעשה נגד מרשנו שימוש בכלים דרקונים, של מעצר בערב חג ומניעת מפגש עם עורך דין. כל זאת, אף שמרשנו שיתף פעולה באופן מלא, למן הרגע הראשון". לדברי קורב, הוא משוכנע שטענותיו יתקבלו בשימוע.
Author
כתב משפטי | News1 | דוא"ל
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי ובעל טור ב-News1. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה
תאריך:  16/10/2025   |   עודכן:  16/10/2025
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
שימוע לאיש שב"כ בחשד להדלפת מידע חסוי לעמיחי שיקלי ועיתונאים
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
זה לעומת הראביי המדליף וחבריו
שלמה  |  16/10/25 10:19
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
איציק וולף
מכר 11,136 מניות במחיר של 368.6 שקל למניה ואת 134 המניות הנותרות מכר במחיר של 374.75 שקל למניה
עידן יוסף
מחקר רחב בהובלת אוניברסיטאות ביילור וסטנפורד חושף כיצד פעילות גופנית מפעילה תרכובת ביוכימית המדכאת תיאבון    התרכובת פועלת על אזור הרעב במוח ומונעת אכילת יתר    בעכברים היא הובילה לירידה במשקל ללא תופעות לוואי    החוקרים בוחנים כעת יישום טיפולי בבני אדם
עידן יוסף
שנת 2024 בדוח רשות מקרקעי ישראל משקפת שילוב נדיר של שיקום ביטחוני וצמיחה כלכלית    חרבות ברזל לא עצרה את שיווק הקרקעות: מעל 172 אלף יחידות דיור בתכנון    ירידה ריאלית במחירים אך גידול בהכנסות    תוכניות אסטרטגיות לנגב, למפרץ חיפה ולשדה דב    הטמעת בינה מלאכותית בשירות הציבור
איציק וולף
מנהל המעבדה והאמבריולוג המרכזי איבדו את רישיונם בעקבות ממצאי ועדת הבדיקה שקבעה כשלים חמורים בזיהוי מטופלות ובניהול המעבדה    האמבריולוג המרכזי יוכל להגיש בקשה לקבלת רישיון בעוד שנתיים    משרד הבריאות קבע: "חריגה מתמשכת מהנהלים שאפשרה את הטעות הקשה"
יואב יצחק
הנשיא האמריקני העניק לסוכנות הביון סמכות לפעול נגד ממשל מדורו    הסוכנות פרסה צוותים באזור הקריביים לצורך איסוף מודיעין על קרטלי סמים    טראמפ שוקל תקיפות קרקעיות לצד מבצעי השפעה פסיכולוגיים    בכירים חוששים מפגיעה בקשרים עם מדינות אמריקה הלטינית
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il