בכיר הלשכה המדינית של חמאס, מוחמד נזאל, הצהיר בראיון לרויטרס (17.10.25) כי הארגון מתכוון לשמור על שליטה ביטחונית ברצועת עזה בתקופת המעבר, ואינו יכול להתחייב להתפרק מנשקו - עמדות שממחישות את הקשיים שבפניהם ניצב הממשל האמריקני בניסיונו להביא לסיום מלא של המלחמה. נזאל, שדיבר מדוחה, אמר כי חמאס מוכן להפסקת אש בת שלוש עד חמש שנים, לצורך שיקום הרצועה, אך הדגיש כי פירוק מנשק יידון רק במסגרת הסכמה פלשתינית רחבה, ולא רק של חמאס.
בתגובה לדבריו נמסר מלשכת ראש ממשלת ישראל כי חמאס טרם שחרר את כל החטופים, טרם התפרק מנשקו, וטרם עמד בתנאי תוכנית טראמפ בת 20 הסעיפים. "אין אם ואין אבל", נמסר. לפי התוכנית שהציג הנשיא טראמפ ב-29 בספטמבר, חמאס נדרש להשיב את כל החטופים, להתפרק מנשקו ולהעביר את ניהול הרצועה לידי ועדה טכנוקרטית בפיקוח בינלאומי.
הבנות על נוכחות זמנית - אך לא על פירוק מנשק
נזאל טען כי יש הבנה כלשהי לגבי נוכחות חמאס בשטח בתקופת המעבר, לצורך שמירה על שיירות הסיוע מפני כנופיות חמושות. לדבריו, לאחר תקופת המעבר צפויות להיערך בחירות כלל-פלשתיניות. הוא הוסיף כי חמאס אינו מעוניין להחזיק בגופות החטופים, וכי הארגון נתקל בקשיים טכניים באיתורן - אך מוכן לשיתוף פעולה עם טורקיה, מצרים וארה"ב לצורך כך.
נזאל הגן על הוצאות להורג שביצע חמאס בעזה בתחילת השבוע, וטען כי מדובר ב"צעדים חריגים בזמן מלחמה" וכי המוצאים להורג היו פושעים שהורשעו ברצח. לדבריו, חמאס הציע הפסקת אש ארוכת טווח גם בשיחות עם גורמים אמריקניים, והבהיר כי מטרת ההפוגה היא שיקום הרצועה - ולא הכנה למלחמה נוספת.
המשך המו"מ - בקרוב
נזאל ציין כי שלב ב' של המו"מ צפוי להתחיל בקרוב, וכי סוגיות כמו פירוק מנשק וניהול הרצועה יידונו במסגרת רחבה יותר של כלל הארגונים הפלשתינים. הוא הדגיש כי "העם הפלשתיני רוצה מדינה עצמאית", וכי כל הסכם עתידי ידרוש "אופק ותקווה" מצד הקהילה הבינלאומית.