שינויים פנימיים באופוזיציה מובילים לרוטציה רחבה בראשות ועדות הכנסת ובתפקידי הסגנים. במסגרת ההסכמות בין סיעות יש עתיד, כחול לבן והמחנה הממלכתי, יתחולפו כמה תפקידים מרכזיים - אך כולם נוגעים לסיעות האופוזיציה בלבד.
ח"כ מירב כהן (יש עתיד) תעמוד מעתה בראש הוועדה לקידום מעמד האישה ולשוויון מגדרי, במקומה של ח"כ פנינה תמנו־שטה (כחול לבן). ח"כ יסמין סאקס־פרידמן (יש עתיד) תתמנה ליו"ר הוועדה לענייני ניצולי השואה ו"תירש" את כהן.
הוועדה לביקורת המדינה, שהייתה עד כה בידי יש עתיד, תעבור לסיעת כחול לבן, ו
אלון שוסטר יעמוד בראשה במקום ח"כ
מיקי לוי. מדובר במהלך שמחזק את מעמדה של כחול לבן באופוזיציה ומאזן את יחסי הכוחות מול יש עתיד.
במקביל, ח"כ אורית פרקש־הכהן הגישה את התפטרותה מתפקידה כסגנית יו"ר הכנסת, על-רקע הצטרפותה הצפויה למפלגת "ישר" בראשות חבר הכנסת לשעבר
גדי איזנקוט. עם זאת, היא נותרת חברת כנסת מטעם כחול לבן, בתיאום עם יו"ר הסיעה
בני גנץ, כדי שלא להוסיף קול לקואליציה. את מקומה ימלא ח"כ
מיכאל ביטון (כחול לבן).
בסיעות האופוזיציה מבהירים כי המהלך כולו מתואם ונועד לחזק את התיאום הפנים־אופוזיציוני תוך שמירה על ייצוג מאוזן בין הסיעות המרכיבות אותה, וזאת בהתאם לסיכומים מתחילת הקדנציה.