X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   חדשות
דיור תחילה או שירותים תחילה [צילום: ג'ני קיין/AP]
ממשל טראמפ עומד להגדיל ברבבות את מספרם של חסרי הבית
מצד אחד הורה טראמפ להעניק יותר טיפול לחסרי הבית ומצד שני ממשלו מקצץ את התקציב שנותן להם קורת גג - מתריע פיליפ מנגנו, שריכז את הטיפול בבעיה בממשל בוש, במאמר בוושינגטון פוסט
מספר חסרי הבית בארה"ב מטפס בשנים האחרונות משיא לשיא, בשל משבר הדיור והזינוק בהגירה. הבעיה מחמירה עוד יותר משום שממשל טראמפ מקצץ במחצית את התקציב לסיוע בדיור, ומסכן רבבות שרק בזכותן אינם חסרי בית – מתריע פילים מנגנו, שהיה האחראי על הטיפול בחסרי הבית בממשל ג'ורג' בוש הבן, במאמר בניו-יורק טיימס.
הטיפול המודרני בחסרי הבית החל בשנות ה-1970, עם שחרורם של רבים מבתי חולים פסיכיאטריים. בחמשת העשורים האחרונים למדו ממשלים משתי המפלגות, שהצעת דיור ומתן סיוע הם הדרך הנכונה להרחיק אותם מהרחובות. תוכנית זו היא כעת היעד הישיר לקיצוץ של שני מיליארד דולר. צעדיו של ממשל טראמפ יהיו דרקוניים וחסרי היגיון, יפגעו קשות בחסרי הבית הנוכחיים ויוסיפו רבים לשורותיהם – מתריע מנגנו.
גם בעבר לא היו מספיק משאבים לטיפול בבעיה והעיסוק בה היה חסר יעילות. בשלושת העשורים הראשונים, הגישה הייתה להעניק עדיפות וכמעט בלעדיות רק לטיפול. חייהם של חסרי הבית אומנם השתפרו, אך בלא דגש על בנייה – הם התגלגלו ממחסה למחסה, ולמעשה נותרו חסרי בית.
בתחילת המאה אימץ ממשל בוש גישה חדשה: דיור תחילה, כך שחסרי הבית יזכו מהר ככל האפשר לקורת גג קבועה, שכן לדיור עצמו הייתה השפעה מבריאה. רק לאחר מכן סופקו השירותים – בריאות הנפש, תעסוקה, גמילה, בריאות פיזית – כדי לסייע בחייהם ולהבטיח המשכיות.
מנגנו אומר שהיה עד ראייה לתועלת של שינוי הגישה. עד אז הוציא משרד השיכון את רוב תקציב חסרי הבית על שירותים, שאת איכותם לא יכול היה לבדוק ושעליהם לא יכול היה לפקח. אבל בשנת 2010, כבר הופנו 60% מהתקציב לדיור. בשנת 2009 צנח חוסר הבית הכרוני בשליש, ובשנת 2023 ירד במחצית מספר חסרי הבית בקרב יוצאי הצבא. כיום, תקציב הדיור הוא 80% מתוכנית חסרי הבית – בתמיכה דו-מפלגתית.
השירותים מעולם לא חדלו להיות רכיב חיוני בהפחתת חוסר הבית, ומשרדי ממשלה אחרים נכנסו לתמונה. הרחבת ביטוח הבריאות הממלכתי Medicaid בתחילת המאה אפשרה למשרד השיכון להתמקד בשיכון. ברור שיש עדיין פגמים בשתי החזיתות, אבל הקיצוץ הנוכחי יגרום חזרה לגישת "שירותים תחילה. דיור ללא שירותים מגביר את סכנת הכישלון; שירותים ללא דיור יותיר אנשים ברחוב.
בחודש יולי פרסם טראמפ צו נשיאותי – "סיום הפשע וחוסר הסדר ברחובות ארה"ב" – שהכיר בחשיבותן של תוכניות הסיוע הסוציאלי לחסרי בית. הוא הנחה את משרד הבריאות לפעול להורדת מספר חסרי הבית באמצעות מתן עדיפות לטיפול נפשי והגדלת הסיוע לקורבנות ניצול.
כאן טמונה האירוניה, טוען מנגנו. הממשל מציע סיוע לחסרי בית בבתיהם, ומקצץ בסיוע המעניק להם את בתיהם. הם יקבלו יותר עזרה, אבל לא יהיה להם היכן לגור. משרד השיכון עצמו מעריך, כי 170,000 חסרי בית לשעבר עלולים לאבד כעת את מגוריהם. אסור להשלים עם תוצאה כזאת; הממשל מחויב להבטיח דיור לכל האזרחים ושירותים שיתרמו ליציבותם ובטחונם.
המאמר המלא
Author
כתב משפטי | News1 | דוא"ל
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי ובעל טור ב-News1. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה
תאריך:  27/10/2025   |   עודכן:  27/10/2025
+ואנס רוצה להיות יורשו של טראמפ – גם במובן של זיג-זג בעמדותיו 12:03 27/10/25  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה
מי שקרא לטראמפ "היטלר של אמריקה" הפך לסגנו, ואין לו שום בעיה להביע כיום עמדות הפוכות מאלו שהביע בקמפיין וגם בחודשים הראשונים של כהונתו, מנתח ניו-יורק טיימס
ואנס. מתמרן בין שתי זהויות שונות [צילום: מרק ישראל סלם, פול]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
ממשל טראמפ עומד להגדיל ברבבות את מספרם של חסרי הבית
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות ממשל טראמפ 2.0
איתמר לוין
מי שקרא לטראמפ "היטלר של אמריקה" הפך לסגנו, ואין לו שום בעיה להביע כיום עמדות הפוכות מאלו שהביע בקמפיין וגם בחודשים הראשונים של כהונתו, מנתח ניו-יורק טיימס
יואב יצחק
התרומה שהועברה לפנטגון נועדה לסייע בתשלום שכר לחיילים בזמן השבתת הממשל    מלון הוא יורש שושלת הבנקאות האמריקנית ומיליארדר שממעט להיחשף    התרומה עוררה שאלות משפטיות על חוקיותה    מלון נחשב לתומך ותורם מרכזי של טראמפ ושל RFK ג'וניור
יואב יצחק
סגנית הנשיא לשעבר אמרה בראיון ל-BBC כי "לא סיימה את דרכה הפוליטית"    הביעה ביטחון שארה"ב תזכה לראות אישה בבית הלבן בעתיד הקרוב    דחתה את הסקרים שמציבים אותה כאחת המועמדות החלשות במפלגה    תקפה את טראמפ: "הפחדים שלי ממנו התגשמו"
יואב יצחק
האסטרטג הבכיר לשעבר של טראמפ טוען כי יימצאו דרכים לעקוף את מגבלת שתי הכהונות    בנון כינה את טראמפ "כלי של רצון אלוהי"    חוקת ארה"ב אוסרת על נשיא לכהן יותר מפעמיים    טראמפ עצמו רמז בעבר כי אינו מתכוון לציית למגבלה החוקתי,
מירב ארד
התרומה נמסרה בעילום שם, לאחר שטראמפ חשף כי מדובר בידיד אישי    הסכום מכסה רק חלק קטן מהשכר הכולל    הדמוקרטים מואשמים על-ידי הפנטגון בהפסקת התשלום לחיילים    מומחים קוראים לבדיקה משפטית של ההליך
———
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il