מליאת הכנסת אישרה (יום ד', 22.10.25) בקריאה טרומית את הצעת חוק של ח"כ
אבי מעוז להחלת ריבונות ביהודה והשומרון. 25 חברי כנסת תמכו בהצעה, אל מול 24 מתנגדים, והיא תועבר לדיון בוועדת החוץ והביטחון. גם הצעת חוק של ח"כ ליברמן להחלת ריבונות על מעלה אדומים של ח"כ ליברמן עברה קריאה טרומית, 32 תמכו אל מול 9 מתנגדים.
המהלך מתקיים על-רקע ביקורו בישראל של סגן נשיא ארה"ב,
ג"ד ואנס, מה שהופך אותו לבעייתי ורגיש. ראש הממשלה
בנימין נתניהו ביקש ממעוז לדחות את ההצבעה בשל התנגדות אמריקנית, אך מעוז סירב: "מדינת ישראל היא מדינה ריבונית - עכשיו הגיע זמן ריבונות".
יו"ר
ישראל ביתנו אביגדור ליברמן נימק את הצעת החוק שלו להחלת ריבונות על מעלה אדומים, ואמר כי "עדיף ללכת על קונצנזוס לאומי רחב". לדבריו, ההצעה משקפת את כל הפסיפס של החברה הישראלית". ח"כ ליברמן הוסיף: "תפסת מרובה לא תפסת כלום. בוא נעשה צעד ראשון".
ח"כ אבי מעוז בקריאה להחלת ריבונות מעל דוכן הכנסת: "הקדוש ברוך הוא נתן לעם ישראל את ארץ ישראל. ההתיישבות בארץ ישראל היא החיבור שלנו לעצמנו כעם. אנו קוראים להחיל את הריבונות והחוק הישראלי על יהודה ושומרון מיד. מכיוון שהממשלה התמהמהה תפקידנו כח"כים לעשות זאת, אני קורא לכולכם להצביע בעד החוק שלי".
ח"כ
אחמד טיבי קרא אחריו: "אפילו המנהיג הנערץ על ידיכם טראמפ פתאום מתנגד לסיפוח. אין ריביירה, אין בוננזה, יש מציאות שבה כל העולם, יותר מ-150 מדינות מכירות בפלשתין".
שר החינוך
יואב קיש הסביר את ההתנגדות בדיון בכנסת: "אני מאמין גדול בריבונות, פעלתי בעניין יחד עם סמוטריץ' וסטרוק. חוק הריבונות הוא סופר משמעותי ואנחנו חייבים להעביר אותו. אבל ככה לא עושים ריבונות. הממשלה הזו היא הממשלה הטובה ביותר להתיישבות. נחסום כל ניסיון להקים פה מדינה פלשתינית".
בציונות הדתית ובעוצמה יהודית הודיעו כי יתמכו בהצעות החוק, למרות התנגדות נתניהו וארה"ב. גם אגודת ישראל צפויה לתמוך, בעוד מפלגת דגל התורה הבהירה כי תצביע נגד בטענה שהמהלך "מסכסך אותנו עם מדינות העולם ובעיקר עם ארה"ב שהיא מלכות של חסד".
יו"ר הקואליציה
אופיר כץ הודיע לחברי הליכוד כי עמדת הסיעה היא להימנע מהצבעה, בהתאם להנחיית ראש הממשלה: "ריבונות לא עושים באמצעות חקיקה של אופוזיציה, ובטח לא בתזמון בו אנו פועלים עם חברינו האמריקנים להשגת מטרות המלחמה".
בציונות הדתית הסבירו כי המהלך מגיע לאחר "חצי שנה של סנקציות נגד שרים וצונאמי של הכרה חד-צדדית במדינה פלשתינית - בלי תגובה ממשלתית", והדגישו כי עמדתם משתלבת עם תמיכתם בהרחבת הסכמי אברהם.