הפנטגון אישר את האפשרות להעברת טילי טומהוק ארוכי-טווח לאוקראינה, לאחר שקבע כי המהלך לא יפגע במלאי האמריקני. ההחלטה הפוליטית הסופית נתונה לנשיא ארה"ב
דונלד טראמפ, אשר הביע הסתייגות מהמהלך במהלך פגישה עם נשיא אוקראינה וולדמיר זלנסקי.
לפי גורמים אמריקנים ואירופים, טראמפ הביע בתחילה נכונות להעברת הטילים, אך שינה את עמדתו לאחר שיחה טלפונית עם נשיא רוסיה
ולדימיר פוטין. פוטין הזהיר כי טילי טומהוק עלולים לפגוע בערים מרכזיות כמו מוסקבה וסנקט פטרבורג, ולפגוע ביחסים בין המדינות - גם אם לא ישפיעו משמעותית על שדה הקרב.
אוקראינה מבקשת פתרון קרקעי לשיגור
הטומהוק, בעל טווח של כ-1,600 ק"מ, משוגר לרוב מצוללות או ספינות, אך מאחר שחיל-הים האוקראיני מדולדל, נבחנת אפשרות לשיגור קרקעי. גורמים בפנטגון מציינים כי קיימים משגרים קרקעיים של חיל הנחתים והצבא האמריקני שניתן להעבירם. גם אם לא יועברו, מהנדסים אוקראינים עשויים לפתח פתרון עצמאי, כפי שעשו עם טילי Storm Shadow הבריטיים.
זלנסקי כתב השבוע ברשת X כי אוקראינה שואפת להרחיב את יכולות התקיפה לטווח ארוך עד סוף השנה, כדי לסיים את המלחמה בתנאים הוגנים מבחינתה.