על-פי דיווח (2.11.25) ברשת אל־ג'זירה, מתנהלות שיחות בין ישראל לחמאס במטרה לאפשר יציאה בטוחה של כ־200 מחבלים מרפיח, אשר נלכדו במנהרה המצויה בשטח המוגדר כ"תחום הקו הצהוב". על-פי היוזמה, המחבלים יועברו ברכבי הצלב האדום דרך מעברים מוגדרים, כדי למנוע חיכוך ישיר עם כוחות צה"ל הפועלים במרחב.
הגורמים המתווכים, על-פי הדיווח, כבר השיגו את הסכמת חמאס לסידור זה, אך ממתינים כעת לתשובה רשמית מישראל. לא נמסר אם מדובר ביוזמה הומניטרית או בסידור ביטחוני רחב יותר במסגרת הסכם הפסקת האש הקיים.
הדיווח מתפרסם שעות ספורות לאחר שחמאס הודיע כי גופות של שלושה חללים ישראלים אותרו לכאורה ברפיח. לפי הודעתו, אחת מהשקיות נשאה את שמו של אל"ם אסף חממי, מפקד האוגדה הדרומית של חטיבת עזה, שגופתו נחטפה בידי חמאס במהלך הלחימה. בישראל טרם הגיבו לפרסום זה.
נזכיר כי מחבלי רפיח אחראים לאחרונה להריגת שלושה חיילי צה"ל באזור, דבר שיקשה על ישראל להסכים להסדר המוצע.