נשיא סוריה, אחמד א-שרע, טוען כי הסכם בין ארצו לבין ישראל יושג רק לאחר שמדינת ישראל תסיג את כוחות צה"ל מן האזורים שכבשה בדרום סוריה ב-8 בדצמבר 2024.
בראיון לוושינגטון פוסט אמר א-שרע, שביקר ביום שני האחרון בבית הלבן ונפגש בחדר הסגלגל עם נשיא ארצות הברית,
דונלד טראמפ, כי סוריה מנהלת משא ומתן ישיר עם ישראל, אך הסכם יושג רק לאחר נסיגה ישראלית.
"מ-8 בדצמבר ביצעה ישראל יותר מאלף תקיפות אוויריות בסוריה, כולל הפצצת ארמון הנשיאות ומשרד ההגנה. מכיוון שאנחנו רוצים לבנות את סוריה מחדש, לא הגבנו לתוקפנות הזו. ההתקדמות שישראל עשתה בסוריה לא נובעת מדאגות ביטחוניות שלה, אלא משאיפות ההתפשטות שלה", טען. עוד הוסיף כי לדבר על אזור מפורז זה קשה. "אם יהיה בו איזשהו סוג של כאוס, מי יגן עליו? אם האזור המפורז הזה ישמש למשל כנקודת שיגור לתקיפה בישראל, מי יהיה האחראי לכך? בסוף היום זה שטח סוריה ולסוריה צריך להיות החופש להתמודד עם השטח שלה", טען.
לטענת א-שרע, מדינת ישראל כבשה את רמת הגולן כדי להגן על עצמה, ועכשיו כופה את תנאיה בדרום סוריה כדי להגן על רמת הגולן. "בעוד כמה שנים, אולי הם יכבשו את מרכז סוריה כדי להגן על דרום סוריה. הם יגיעו למינכן בדרך הזו", טען בסרקזם.
א-שרע אמר בראיון כי ארצות הברית יחד עם סוריה במשא ומתן וכי גורמים בינלאומיים רבים תומכים בעמדה הסורית. "גילינו שגם טראמפ תומך בה, והוא ידחוף מהר ככל האפשר כדי להגיע לפתרון", אמר.