שר המשפטים,
יריב לוין, עומד על מינויו של נציב תלונות הציבור על שופטים,
אשר קולה, לליווי החקירה בפרשת שדה תימן. הוא מציע לבג"ץ (13.11.25) "מינוי עובד מדינה נוסף, אשר ייבחר על-ידי בית המשפט וימונה על-ידי השר כחוק" ויפעל לצידו של קולה.
לוין דוחה את הצעת השופטים
יעל וילנר,
אלכס שטיין ו
גילה כנפי-שטייניץ למנות אדם אחר במקומו של קולה. השופטים ציינו, כי מינויו של קולה אינו יכול לעמוד משום שהחוק אוסר על הנציב למלא כל תפקיד אחר, וכי אין לאפשר התערבות פוליטית בחקירה פלילית - כולל בדמות מינוי מי שילווה אותה. לצד זאת, הם פסלו את האפשרות שבכיר בפרקליטות ילווה את החקירה, בשל החשש מ
ניגוד עניינים של היועצת המשפטית, גלי מיארה, ושל פרקליט המדינה, עמית איסמן.
לוין שב ואומר כי הפעיל את סמכותו כדין כאשר קבע שמיארה אינה יכולה ללוות את הפרשה וכי קולה הסכים כדין לקבל את התפקיד. לדבריו, הצעתו הנוכחית דומה למצב בו השופט בדימוס מונה לנציב התלונות בעודו עומד בראש ועדה ציבורית שמינתה שרת המשפטים דאז,
ציפי לבני. יצוין, כי השופטים אמרו בדיון שאין להשוות בין המקרים, משום שמינויו של ריבלין לנציב בא לאחר שכבר עמד בראש הוועדה.
לדברי לוין, "למגינת הלב הצעה זו לא זכתה להסכמת הצדדים האחרים להליך. אין אלא להצטער על הדרך בה הולכים מערכי הייעוץ המשפטי לממשלה ופרקליטות המדינה, אשר עושים כל אשר לאל ידו על-מנת להותיר בידם את מוסרות החקירה, ולמנוע חקירה מלאה של הפרשה, באופן שיזכה לאמון הציבור".
עוד טוען לוין, כי על-פי פרסומים בתקשורת - ראש אגף החקירות והמודיעין, ניצב בועז בלט, שהה שלשום בבית המשפט העליון בעת הדיון, כדי שיוכל למסור לשופטים מידע על החקירה במעמד צד אחד (אפשרות אותה דחו השופטים). לדבריו, מתעורר חשד ממשי שנציגיה של מיארה ממשיכים לעמוד בקשר עם גורמי החקירה למרות ניגוד העניינים. יצוין, כי בג"ץ לא התבקש וממילא לא אסר על קיום קשר שכזה, אלא רק מיארה פסלה את עצמה.