באזור תעשיה אפרורי בקריית גת, מבנה מסיבי שייעודו השתנה הומה ממאות חיילים אמריקנים וישראלים, קציני מודיעין ערבים, עובדי סיוע בינלאומיים, דיפלומטים ואנשי צבא מאירופה ואפילו מסינגפור. משימתם הרשמית היא לסייע בפיקוח על הפסקת האש השברירית בין ישראל לחמאס, אבל בפועל הם אמורים להוות חלק מתוכניתו השאפתנית של
דונלד טראמפ לפירוק חמאס מנשקו ולהקמת מינהל פלשתיני חדש בעזה.
אולם, מדווח ניו-יורק טיימס, חודש לאחר תחילת הפעילות, ספק אם הושגה התקדמות של ממש. פקידי ממשל משווים את Civil-Military Coordination Center (ובראשי תיבות: CMCC) לחברת הזנק כאוטית. העובדה הבולטת ביותר היא שבבניין אין נציגות פלשתינית רשמית, ועל כך נמתחת ביקורת מצד דיפלומטים ועובדי סיוע, הטוענים שהחזון לעזה לא יתמשש בלא קול פלשתיני משמעותי. כמה מן המעורבים אומרים, כי המחזה של חיילים אמריקנים בוחנים רעיונות לשיקום עזה, מעורר זכרונות בלתי נעימים מהנסיונות הדומים בעירק ואפגניסטן.
על העבודה מפקח צוות בראשותו של אריה לייטסטון, איש ממשל טראמפ המוצב בתל אביב, העוסק באסטרטגיה הנרחבת לעתידה של עזה. קנדה, איחוד האמירויות, גרמניה ומדינות נוספות שלחו נציגים, כמו גם ארגוני סיוע ומל"כרים. לצד פקידים מנוסים במזרח התיכון, נמצאים חסרי כל ידע; היה אפילו שיעור מזורז ב"מהו חמאס" לחדשים זה מקרוב באו.
מסכי ענק בבניין מראים צילומי אוויר של עזה. דיונים של קבוצות עבודה בהובלת קצינים אמריקנים עוסקים במודיעין, סיוע
הומניטרי וממשל אזרחי. לעיתים ניתנים שמות קלילים לנושאים כבדי משקל. קבוצה העוסקת בממשל האזרחי חילקה את העבודה לפי ימים: "wellness Wednesdays" לבריאות, "thirsty Thursdays" לתשתיות מים.