X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   חדשות
מגירה דיגיטלית בה אסור לעיין [צילום: נועם ריבקין-פנטון/פלאש 90]
העליון: לא נפל פגם בטיפול בחומר הפגסוס נגד יניב זגורי ואנשיו
כשר דחה את ערעורם של ראש ארגון הפשיעה ושלושה מאנשיו ואימץ את מסקנות בית המשפט המחוזי בבאר שבע: הרוגלה אומנם הוציאה חומר נוסף, אך לא נעשה בו כל שימוש
שופט בית המשפט העליון, יחיאל כשר, מאמץ (24.11.25) את מסקנת בית המשפט המחוזי בבאר שבע, לפיה המדינה טיפלה כיאות במידע שהפיקה המשטרה שלא כדין באמצעות הרוגלה פגסוס במסגרת החקירה נגד העבריין יניב זגורי ואנשי ארגון הפשע בראשותו. כשר דחה את ערעורם של זגורי ושלושה מאנשיו על החלטת המחוזי, אשר סירב לעכב את פסק הדין בתיק עד לבחינת השימוש החורג ברוגלה של חברת NSO.
זגורי ואנשיו מואשמים בעבירות רצח ועבירות אלימות חמורות נוספות, והשופטים נתן זלוצ'ובר, דינה כהן ודניאל בן-טולילה יפרסמו את פסק הדין בעוד שבועיים. בחודש אוגוסט הודיעה הפרקליטות לסניגורים, כי במסגרת בדיקת פרשת פגסוס, התגלה שהמשטרה "חדרה בפועל למכשירים סלולריים של נאשמים ועדים ושאבה מהם נתונים נוספים, לרבות אנשי קשר, פתקים ופרטי מידע אחרים". ההגנה טענה שהמידע שיש לעכב את פסק הדין עד לבחינת המידע שנאסף, ולחלופין - לפסול את הראיות שהושגו תוך חריגה מצווי האזנת הסתר.
בית המשפט המחוזי מתח ביקורת על כך שהחומר התגלה ונמסר להגנה רק בשלב כה מאוחר, אולם אין המדובר בחומר חקירה ואין בו כדי לסייע להגנת הנאשמים. שופטי המחוזי ציינו, כי צווי האזנת הסתר ניתנו כחוק, וכי "החומר הלא-חוקי (תוצרי החריגות) כלל לא הופק, אלא הושאר ככותרת, המבהירה מהו סוג המידע ונאסף בנפרד מהחומר החוקי" ואיש לא נחשף אליו.
"הגם שהבענו מורת רוח מהתנהלות המדינה בנסיבות העניין, אנו סבורים, כי בהינתן שאת הנעשה אין להשיב, המדינה בדקה ותחקרה את האירוע באופן נרחב, הקפידה על מידור החומרים שנאספו בחריגה מהצווים ועל כך שאיש לא ייחשף אליהם, כך שגם אנשי חטיבת הסייבר נחשפו אליהם ככותרות בלבד", אמרו השופטים.
עוד נקבע, כי "הדרך בה נהגה חטיבת הסייבר כשכבר נאסף, מביאה את המצב קרוב מאוד למצב בו כלל לא נאסף, במובן זה שאם לא נאסף - איש לא יעיין בו, וגם אם נאסף אך מצוי ב'מגירה דיגיטלית' בה לאיש אסור לעיין, המצב דומה - איש לא יעיין בו".
החומר הנוסף לא יסייע להגנה
כשר. לא נפלה טעות בהחלטת המחוזי [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
כשר אומר כי המצע העובדתי תומך במסקנותיו של המחוזי, ולכן "קביעותיו של בית משפט קמא, במישור העובדתי, תואמות את התשובות וההסברים שקיבל בדיון במעמד צד אחד. משאלו הנסיבות, לא מצאתי כי נפלה טעות בהחלטתו של בית משפט קמא". המחוזי עיין בעצמו בחומר הנוסף והגיע למסקנה חד-משמעית שאין בו כדי לסייע להגנת הנאשמים, וכשר תומך במסקנה זו.
כשר מוסיף: "למרות בקשותי המפורשות לעשות כן, לא עלה בידי באי-כוח העוררים, במהלך הדיון שהתקיים בפני, להצביע על פוטנציאל לראיה מזכה בחומר 'הנוסף' המתייחס להאזנות הסתר הרלוונטיות, ולו בדרגה של אפשרות תאורטית סבירה". במצב זה, גובר האינטרס הציבורי העומד בבסיס החיסיון שהטילה המדינה על החומר ואין להסירו לשם הגנת הנאשמים.
הנאשמים טענו, כי יש לאפשר להם לכלול את השימוש ברוגלה בטענתם להגנה מן הצדק ולכן יש להסיר את החיסיון. כשר דוחה זאת מכל וכל: "טענה זו נעדרת כל בסיס משפטי ואף באי-כוח העוררים לא הצביעו על תימוכין לטענתם. ובמילים אחרות: הדין אינו מכיר בחריג גורף הקובע כי משיש בסיס לטענה לפיה נפלה אי-חוקיות בפעילותה של המאשימה, יש להסיר כל חיסיון הנוגע, במישרין או בעקיפין, לאותה אי-חוקיות נטענת".
את הנאשמים ייצגו עוה"ד אביגדור פלדמן, משה יוחאי, לירון אודסר, רועי אטיאס וחיים אוחנה; ואת המדינה - עוה"ד מוחמד סראחנה, שירי רום, רחל אלמקייס וסיגל דהן.
Author
כתב משפטי | News1 | דוא"ל
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי ובעל טור ב-News1. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה
תאריך:  24/11/2025   |   עודכן:  24/11/2025
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
העליון: לא נפל פגם בטיפול בחומר הפגסוס נגד יניב זגורי ואנשיו
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות פרשת פגסוס
איתמר לוין
דחה את טענת הנאשמים לפיה המשטרה הפיקה חומר עודף באמצעות הרוגלה וקיבל את הסברי המדינה, למרות ביקורתו עליה: החומר הלא-חוקי לא הופק, נותר ככותרת בלבד ואיש לא עיין בו
איתמר לוין
חברת הרוגלות הישראלית הזהירה במהלך הדיון, כי צו שכזה עלול להביא לחיסולה    בית המשפט הפחית מ-167 ל-4 מיליון דולר את הפיצוי שתשלם NSO למטא על החדירות הקודמות
איתמר לוין
משמעות ההצעה: ועדת הבדיקה הממשלתית לא תעסוק בתיקי נתניהו - אחת הסיבות המרכזיות להקמתה    השופטים: ההצעה לא תפגע בליבת עבודתה של הוועדה, שכן היא יכולה לבדוק תיקים רבים אחרים
עידן יוסף
קבע כי בשלב זה אין למסור לוועדת הבדיקה הממשלתית מידע חסוי על השימוש של המשטרה ברוגלות נגד אזרחים ונושאי משרה    ההחלטה ניתנה לאחר דיון בדלתיים סגורות ובעקבות עמדת המשטרה    במקביל, היועצת המשפטית לממשלה מודה בחריגות נוספות בבדיקות הפנימיות ומבקשת ארכה להגשת עמדתה
איתמר לוין
הצו מורה לנתניהו וללוין לנמק בתוך חודש את הקמת ועדת דרורי משום שלא נקבעו מנגנונים שימנעו פגיעה בתיקים פליליים - או לקבוע אותם יחד עם מיארה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il