הוועדה לביקורת המדינה קיימה (יום ג', 25.11.25) דיון בדוח
מבקר המדינה בנושא "הקידום התיירותי והפיתוח הכלכלי של אילת בראי מלחמת חרבות ברזל". הדיון התקיים בהשתתפות ראש העיר אלי לנקרי ונציגי משרדי הממשלה.
ח"כ שוסטר התריע כי אילת, שהוגדרה כעיר ליבה תיירותית ומשמשת כשער הדרומי של ישראל, נותרה הרשות הפריפריאלית ביותר במדינה: "90% מהעסקים בעיר תלויים בתיירות, אין חלופות תעסוקה, והעיר סובלת מריחוק משירותים רפואיים ואקדמיים. התחרות על התייר הישראלי והפתיחה של השמים פגעו במעמד אילת, והמלחמות האחרונות החריפו את המשבר."
לפי דוח המבקר, 72% מהחלטות הממשלה לחיזוק אילת לא יושמו או יושמו באופן חלקי. החלטת ממשלה 4662 משנת 2019 לא יושמה בהיבטי תיירות, ורכבת לאילת לא התקדמה כלל. גם פרויקטים חקלאיים שהובטחו ב-2022 מומשו באופן חלקי בלבד.
ראש העיר אלי לנקרי הציג תמונת מצב קשה: "אילת חלשה ומשתרכת מאחור. הפיצוי על המלחמה הסתכם ב-25 מיליון ש"ח, אך חלקו השני תקוע באוצר. העיר סובלת מפערי בריאות חמורים - אין קרדיולוגים או צינתורים, תושבים נאלצים לנסוע לבאר שבע. התחבורה לוקה בחסר: הושקעו שני מיליארד ש"ח בשדה רמון, אך אין בו פעילות תיירותית. בעבר היו 40 טיסות משדה דב, היום רק 8.
העירייה נכנסה לגרעון עקב המלחמה, והחוב למשרד הפנים עומד על 2.8 מיליון ש"ח. הנמל מושבת שנתיים וחייב לעירייה 12 מיליון ש"ח ארנונה."
נציגי משרדי הממשלה הגיבו:
משרד הבריאות: "חיזוק שירותי הרפואה בעיר נמצא במוקד העניין, אך האתגר הוא להביא אנשי מקצוע לאילת."
משרד התיירות: "המשרד הקצה תקציבים גבוהים מהנדרש בהחלטת הממשלה - כ-300 מיליון ש"ח בין 2020 ל-2024 - אך פרויקטים מבוצעים בשלבים כדי לא לפגוע בתנועת המבקרים."
יו"ר הוועדה ח"כ
אלון שוסטר סיכם: "אילת היא עיר אסטרטגית עם פוטנציאל כלכלי עצום, אך נותרת פריפריאלית ומושפעת ממצבי חירום. הממשלה חייבת לגבש תוכנית רב-שנתית כוללת לחיזוק העיר."