ועדת הכנסת אישרה (1.12.25) ברוב של שמונה מול חמישה את הקמת הוועדה המיוחדת שתדון בהצעת חוק התקשורת (שידורים). הדיון, שנמשך באווירה מתוחה, חשף פער עמוק בין היועמ"שית לכנסת לבין עמדת הקואליציה, והעלה חשש מפני פגם מהותי בהליך החקיקה.
הוועדה המיוחדת בראשות ח"כ
גלית דיסטל אטבריאן תמנה 13 חברים — שבעה מהקואליציה ושישה מהאופוזיציה. בחוות דעת שפרסמה היועמ"שית לכנסת, עו"ד שגית אפיק, נטען כי ועדת הכלכלה היא הוועדה המוסמכת והמתאימה להכין את ההצעה לקריאה שנייה ושלישית, בהתאם לעקרונות התקנון והנוהג הפרלמנטרי. חרף זאת, ועדת הכנסת בחרה לאשר את המהלך.
יו"ר ועדת הכנסת, ח"כ
אופיר כץ, הסביר בדיון כי נבחנו חלופות כגון ועדה משותפת או ועדת משנה, אך לדבריו: "ניסיתי לא להגיע למצב הזה לצערי אך לא הצלחתי". עוד הוסיף: "כפי שקבעתי את הנוהל המצריך את אישור יו"ר הוועדה המוסמכת ואת אישור היועמ"שית, יש לי גם את הסמכות לחרוג מהנוהל הזה".