משפחתו של רן גואילי מודיעה (1.12.25) כי לאחר יותר משנתיים של עצרות שבועיות, המאבק הציבורי ישנה את מסלולו. המשפחה מדגישה כי המאבק להשבתו של רני ולצדו סותטיסאק לא ייפסק, אך יתנהל מעתה בפורמט אחר: במקום עצרות מוצאי שבת, יתקיימו מעמדי קבלת שבת בכיכר החטופים בכל יום שישי.
במסר שהועבר מטעם המשפחה נכתב כי ״כעת, העצרת שליוותה אותנו במשך שנתיים תשנה את פניה, המאבק ימשיך אבל הדרך תשתנה. במקום עצרות מוצאי שבת, ניפגש מעתה בימי שישי לקבלת שבת בכיכר החטופים למען השבתם של רני וסותטיסאק. עוד תגיע העת לעצרת הודיה, עצרת סיכום ותודה לעם ישראל. אל תורידו את הדגלים הצהובים, המאבק לא תם״.
״787 ימים שרני מוחזק בעזה״
בהודעה המלאה שנמסרה מציינת המשפחה את פרק הזמן הארוך שבו מוחזק רן גואילי בשבי: ״כבר 787 שרני מוחזק בעזה, הילד שלנו, גיבור ישראלה שבשבעה באוקטובר לבש מדי שוטר, יצא מהבית להילחם בעודו פצוע, והגן על כולנו״. המשפחה מזכירה כי רני, שנפצע במהלך הלחימה, יצא לסייע ללא היסוס ו״לא היה משאיר אף אחד מאחור״.
הטענה המרכזית של המשפחה מופנית למתווכות העסקה, ובהן קטאר: ״אנו מבקשים להזכיר למתווכות, ובראשן לראש ממשלת קטאר, כי השבת החטופים היא מהות ההסכם. ארגון הטרור חמאס מפר את ההסכם מתחילתו, מוטב היה שקטאר, השותפה של חמאס לטבח השבעה באוקטובר, לא תחפש תירוצים לסגת מהחובה של חמאס להשיב את אחרון החטופים״. המשפחה מדגישה כי ״רני וסוטתיסאק אינם קלפי מיקוח, ואסור לוותר עליהם - הם חייבים לחזור״.
״חיכינו מספיק - עכשיו זה תורו של רני״
במשפחת גואילי התייחסו גם למשפחות שכבר זכו להשבת יקיריהן: ״אנו מברכים על 253 המשפחות שזכו לסגירת מעגל...ולצד זה, אנחנו לרגע לא שוכחים את 46 החטופים שיכלו לחזור בחיים ונרצחו בשבי״.
עוד הדגישה המשפחה כי איננה מוותרת על המאבק הציבורי גם לנוכח השינוי במצב: ״חיכינו מספיק. אנחנו מותשים מציפייה אך לא יתישו אותנו מהמשך המאבק להשבתו, עד שהוא יהיה בבית״.
המשפחה מסבירה כי המציאות השתנתה ועליה להתאים את דרכה: ״ברור לנו, כמשפחה, שאי אפשר להמשיך את המאבק באותו אופן בו הוא התנהל עד כה. המאבק להשבת 255 חטופים אינו דומה… למאבק להשבת שני החטופים האחרונים. אנחנו חייבים להמשיך לדרוש את השבתם של רני וסוטתיסאק אבל צריכים לעשות התאמות למציאות שהשתנתה״.
לצד דברי הביקורת והקריאה הנחרצת שלא לשכוח את השניים, המשפחה מרבה להודות לציבור הישראלי: ״בשם כל משפחות החטופים ובשמנו, אנחנו רוצים להודות מקרב הלב לעם ישראל על יותר משנתיים של תמיכה״.
ההודעה מסתיימת בקריאה מפורשת לציבור להמשיך להגיע ולהיות נוכחים לצד המשפחה: ״בבקשה אל תורידו את הדגלים הצהובים... מיום שישי הקרוב, אנו מזמינים אתכם להגיע בכל שישי לקבלת שבת בכיכר החטופים. בואו להיות איתנו, לשמוע על רני מגן עלומים, ולקבל את השבת ביחד כמו שרני אהב״.
המשפחה חותמת במילים: ״בתקווה שהכל ייגמר בקרוב ונוכל כולנו להשתקם כמשפחה וכעם״.