X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   חדשות
לפיד ובנט: "נתניהו ברח" [צילום: הצהרות מצולמות]
נתניהו דחה את ההצהרה על חוק הגיוס - לא נמסר מועד חדש
הודיע מראש על הצהרה שתוכננה ל-20:10, אך ביטל אותה ברגע האחרון לפיד תקף את החוק: "הוכנסו אליו חורים בכוונה, הוא מבזה את 920 הלוחמים שנהרגו" בנט: "חבר כנסת שירים את ידו בעד החוק יישא אות קלון עד סוף ימיו"
דוברות ראש הממשלה מסרה כי עקב אילוצי לו"ז, ראש הממשלה בנימין נתניהו נאלץ לדחות את ההצהרה שתוכננה לעסוק בחוק הגיוס. לא נמסר מועד חדש, ולא ברור מדוע נדחתה הצהרה שהוקלטה מראש. בשעה זו מקיים ראש הממשלה ישיבה עם שרת התחבורה מירי רגב על התקציב.
לפי פרסום בכאן חדשות, יו"ר שס אריה דרעי הוא שהפעיל לחץ על נתניהו למסור הצהרה פומבית התומכת בחוק. יאיר לפיד ונפתלי בנט, שהודיעו כי גם הם ימסרו הערב הצהרות בנושא, המשיכו בתוכניתם.
ראש האופוזיציה לפיד תקף: "נתניהו ביטל הערב את ההצהרה שלו כי הוא יודע את האמת. ביבי ברח, כי הוא יודע שאנחנו מכירים את פרטי חוק ההשתמטות, ואין לו איך להגן עליו", אמר.
לגופם של דברים, חזר על דברים שאמר בעבר: "זה לא חוק היסטורי. לא יתגייסו 50% מהחרדים. גם לא 5%. החוק הזה מלא חורים שהוכנסו לתוכו בכוונה. אין מכסות, אין סנקציות, אין אפשרות אכיפה. השליטה היא לא בידי צה"ל, אלא בידי דרעי וגולדקנופף".
"החוק הזה מבזה את הלוחמים שלנו. מבזה את יותר מ-920 הלוחמים שנהרגו. מבזה את 20 אלף הפצועים בגוף ובנפש של השנתיים האחרונות. מבזה את הציונות ואת צבא ההגנה לישראל. הבריחה של נתניהו הערב היא מסר ברור לכל חברי הקואליציה. אי-אפשר להגן על החוק הזה, והחוק הזה לא יעבור. אני מתחייב. אנחנו נעצור אותו", דבריו.
יו"ר רשימת בנט 2026, נפתלי בנט, מסר בהצהרה מצולמת: "לצה"ל חסרים כרגע כ-20 אלף חיילים כדי להגן על גבולות מדינת ישראל. עכשיו יש רק שתי אפשרויות: לגייס את אחינו החרדים כדי שיתנו כתף, או לגזור על המילואימניקים שלנו עוד כ-120 ימי מילואים בשנה, באופן קבוע, ולהרוס להם את העתיד המקצועי, את המשפחה", אמר.
ראש הממשלה לשעבר הוסיף: "ברגע זה יש מאה אלף צעירים חרדים חייבי גיוס, שאפשר בקלות להכשיר אותם תוך חמישה חודשים ברמה הנדרשת למלא את המשימה. זה אפשרי, וצה"ל מסוגל לזה, אבל הוא זקוק לגב ממשלתי. אלא שהממשלה, במקום לפעול לגיוס החרדים, עושה בדיוק את ההפך. בימים אלה הממשלה מקדמת חוק שימנע כל סיכוי לגייס חרדים. החוק שהממשלה מקדמת - זה לא חוק גיוס, זה ישראבלוף. מטרת החוק היא לא באמת לגייס צעירים חרדים, אלא בדיוק הפוך: להזרים להם מיליארדים למרות שהם לא מתגייסים".
"אני קורא לכל האזרחים להתייצב עם חיילי צה"ל נגד החוק האנטי-ציוני הזה. חבר כנסת שירים את ידו בעדו יישא אות קלון עד סוף ימיו", דבריו.
Author
עורך חדשות | News1 | דוא"ל
עיתונאי וראש מערכת החדשות. חשבון ב-X ↗ ; פייסבוק ↗
תאריך:  02/12/2025   |   עודכן:  02/12/2025
+בג"ץ הורה למדינה לנמק מדוע ערביי ישראל אינם מגויסים לצה"ל 18:03 02/12/25  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה
הפרקליטות טענה שאמסלם עמד מאחורי העתירה המבקשת לגייס את הערבים, והבהירה שעמדתם של נתניהו, כ"ץ ולוין היא שאין לשנות את המדיניות הקיימת בנושא
יש צורך בהחלטה סדורה [צילום: ג'מאל עוואד/פלאש 90]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
נתניהו דחה את ההצהרה על חוק הגיוס - לא נמסר מועד חדש
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות גיוס חרדים
איתמר לוין
הפרקליטות טענה שאמסלם עמד מאחורי העתירה המבקשת לגייס את הערבים, והבהירה שעמדתם של נתניהו, כ"ץ ולוין היא שאין לשנות את המדיניות הקיימת בנושא
יהונתן דחוח הלוי
כשלושה חודשים לפני מתקפת שבעה באוקטובר - ראש הממשלה בנימין נתניהו: "ההסתה לסרבנות והסרבנות מסכנות באופן ישיר את הביטחון של כל אזרחי ישראל. הן מכרסמות בהרתעה של אויבנו שיכולים בקלות להתפתות למעשה תוקפנות נגדנו, והן מערערות את המשמעת בתוך הצבא, שהיא היסוד של קיום הצבא מלכתחילה"
עודד רביבי
יש צורך בחיילים, יש צורך בהכשרות, יש צורך בלייצר תקווה אחרי שנים ארוכות של אכזבה    עשרות שנים בהן התקיימו דיונים, ועדות, טיוטת הצעה, פרשנויות באולפן וטריקים פוליטיים, לא הצליחו להביא לשינוי המיוחל בסוגיית גיוס החרדים לצבא
נפתלי ברזניאק
כשמדינה מאמצת אפליה כקו מנחה, היא מניחה לפתחה פצצה חברתית מתקתקת    הציבור החילוני נדרש "להבין", "לגלות רגישות", "להכיל", אך יש גבול גם לסבלנות של אזרחים שנושאים את עיקר הנטל הביטחוני והכלכלי
אביעד ויסולי
החוק לא יכפה שינוי חברתי, אלא רק יעמיק התנגדות    המפתח לגיוס חרדים נמצא במעמד, במוטיבציה ובברכת הרבנים    כפייה משפטית ותקשורתית מרחיקה פתרון ומקבעת את המשבר
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il