שלמה פילבר, מנכ"ל משרד התקשורת לשעבר, עד־מדינה בתיקי נתניהו והבעלים של מכון הסקרים דיירקט פולס, התראיין (7.12.25) ל
יעקב ברדוגו ולדורון כהן ברדיו גלי ישראל - וחשף טענות חריגות וקשות על התנאים והלחצים שהופעלו עליו בלילה הראשון שבו הוכנס לבית המעצר. לדבריו, "המעשה שנעשה בי זו עבירת אינוס", וכי מדובר בשיטה מתוכננת ולא במעשה נקודתי.
פילבר סיפר כי לא היה היחיד באותו לילה שעבר הליך משפיל של התפשטות מלאה, וטען כי הוא היחיד שהסכים להיחשף. "
זה אומר שזה תוכנן בלהב 433 ולא איזה אירוע ספורדי שקרה בבית המעצר" אמר. לדבריו, דרישה להתפשט בעירום מלא מותרת רק כאשר יש מודיעין קונקרטי להברחת חפצים או סמים, ובכל מקרה נדרש שימוע וזכות לסירוב. "אני הגעתי אחרי 48 שעות בלהב - לא בדיוק מקום שאני יכול להבריח ממנו סמים", הוסיף.
כאשר נשאל מדוע לא סירב להליך, השיב: "לא שאלו אותי". הוא תיאר מצב של תשישות קיצונית: "אתה אחרי 60 שעות שאתה לא ישן, אחרי שמשפילים אותך, צורחים עליך ופוגעים בך... זה חלק מהדרך לשבור את רוחו של נחקר, ומישהו נתן הוראה לעשות את זה".
הפנייה לבית המשפט - והאכזבה
פילבר סיפר כי שיתף לראשונה את המידע רק ב־2022, בתוך אולם בית המשפט, כשעמד בפני שלושה שופטים. "חשבתי שאם אני אפתח את זה ואספר את הכל - הם היו צריכים לעצור הכל ולדרוש חקירה", אמר. לדבריו, איש לא הגיב. "כולם שותקים ואז אני אומר לעצמי: יש גבול כמה אני יכול להילחם מול כל המערכות".
ברדוגו שאל אותו ישירות: האם בבית המשפט אמרת שעברת 'בדיקה רקטלית'? פילבר השיב: "אמרתי מפורשות 'בדיקה חודרנית בעירום'".
הטענות שמעלה פילבר הן חריגות במיוחד, הן מבחינה פלילית והן מבחינה מוסדית. הוא מדבר על עילה לעבירה חמורה של אינוס, על "שיטה" ולא על מקרה בודד, ועל מחדל כביכול מצד בית המשפט שלא דרש בדיקה. אם אכן ניתנה הוראה לבצע הליך אסור שמטרתו "לשבור את רוחו של נחקר", מדובר בטענה שאמורה לטלטל את להב 433, את שב"ס ואת המערכת המשפטית בכללותה.
עד כה, לא התקבלה תגובת המשטרה, שב"ס או הנהלת בתי המשפט לדברים.