"קבוצות חמושות, מלוכדות ובעלות אידיאולוגיה מובנית עלולות להוביל להתנגשות אלימה בין מחנות במדינה לרבות עם מחנה המחאה, אשר גם בו מובחנים גורמים מיליטנטיים אשר עלולים להסלים את פעילותם, במיוחד אם נוצר אצלם הרושם, כי גורמי הביטחון ומשטרת ישראל אינם ממלאים את תפקידם". כך מזהירים ראשי השב"כ לשעבר
כרמי גילון,
עמי איילון ו
נדב ארגמן, האומרים שהמצב עלול להגיע עד כדי מלחמת אזרחים.
האזהרה כלולה במסמך שכותרתו "אתגרי השירות" - נספח לעתירתם של השלושה נגד מינויו של דוד זיני לראש השב"כ, והוא נועד לתמוך בטענתם לפיה הוא אינו האדם המתאים לתפקיד מבחינה מקצועית, בשל העדר ניסיון בתחומי עבודתו של השירות. העתירה הוגשה בחודש אוקטובר, אך בג"ץ התיר רק אתמול (16.12.25) לפרסם אותו.
המסמך היה תחת חיסיון לבקשת השלושה מנימוקים של ביטחון המדינה, בהמשך הם הסכימו להעבירו לעיונו של זיני לאחר שנכנס לתפקידו, ולאחר מכן - לאור עמדתם של זיני והמדינה שאין צורך בחיסיון - הותירו את ההכרעה לשיקול דעתו של בית המשפט (הנשיא
יצחק עמית, המשנה לנשיא
נעם סולברג והשופט
דוד מינץ). בין האתגרים אותם מונים גילון, איילון וארגמן:
- השינוי לרעה ביחסה של הקהילה הבינלאומית לישראל "עשוי להציב קשיים על שיתופי פעולה במישורי המודיעין, האבטחה וסיכול פעולות טרור, חתרנות וריגול". מנגנוני ריגול זרים, כולל של מדינות ידידותיות, צפויים לנסות לחדור למערכת הביטחון ולמעגל מקבלי ההחלטות (כמו פרשת קטרגייט), בשל החשש מפני הקצנה אידיאולוגית בישראל.
- אירן תמשיך לנסות לפגוע בישראל על-מנת לחדור למדינה ולנהל מערכה חשאית ואלימה נגדה, בתוכה ומחוצה לה, ותנסה לפגוע בנכסים ישראלים ונכסים המזוהים איתה ברחבי העולם.
- יתחדשו פעולות הטרור העצימות, במיוחד פיגועים המוניים, בחלקם בידי גורמים מקומיים ובחלקם בידי גורמי חוץ. בכירי חמאס השוהים בחו"ל יגבירו את מאמציהם לפגוע ביעדים ישראלים בעולם.
- נוצר היזון חוזר בין גורמים שלטוניים דוגמת בצלאל סמוטריץ' ואיתמר בן-גביר לבין גורמי שטח בימין הקיצוני. "איבוד או אפילו החלשה משמעותית של היכולת לפעול נגד איומי טרור וחתרנות מדינית יגרום נזק ארוך טווח", העלול להגיע עד כדי התנגשויות אלימות בין התארגנויות קיצוניות לבין גורמי האכיפה ואולי אפילו עם קבוצות מחלקים אחרים של החברה הישראלית - ומצב זה עלול לענות להגדרה של מלחמת אזרחים.
- שימוש בשב"כ כדי לפגוע בהשתתפות הערבים בבחירות הקרובות "הוא סכנה מוחשית וממשית". על השירות יהיה להתמודד גם עם סכנות סייבר ומבצעי השפעה על-רקע הבחירות, ועל העומד בראשו יהיה להתייצב בנחישות נגד כל פעולה העלולה לפגוע בטוהר הבחירות.
גילון, איילון וארגמן מסכמים: "האתגרים והתופעות עליהם הצבענו כאן מוסברים כהווייתם, בהתבסס על הערכתנו ונסיוננו המקצועי. האתגרים והתופעות המוסברים כאן אינם מוצגים מתוך תפיסה שיפוטית או ערכית ואין בהם ביקורת. הם מהווים לשיטתנו קריאה מפוכחת של המציאות וראייה נכוחה של האיומים והאתגרים שבפניהם ניצב השירות".