המשטרה אינה יכולה למנוע מאוהדי קבוצת הכדורגל הפועל תל אביב להיכנס למגרשים כאשר הם לובשים את חולצת המחאה, וזאת עד להכרעה בעתירה בנושא. כך קובעים (18.12.25) שופטי בית המשפט העליון
דפנה ברק-ארז,
יחיאל כשר ו
רות רונן.
המשטרה אסרה על האוהדים להיכנס בחולצה אדומה, שעליה סמלי המשטרה,
מכבי תל אביב ו"כהנא חי" עליהם עובר קו אלכסוני של ביטול ומתחתיהם הכיתוב "אוהדי הפועל נגעלים". המשטרה טענה שמדובר בשמירה על ביטחון הציבור, אך השופטים הקשו שוב ושוב מהו המקור החוקי המאפשר לה לפגוע בזכות החוקתית ל
חופש הביטוי.
המשטרה ביקשה שבועיים לצורך גיבוש מדיניותה, והשופטים התייחסו לתקופה זו כאל פיילוט - ושאלו כיצד ניתן יהיה לבחון את הצלחתו. הם ציינו, כי אם כבר - הניסוי צריך להיות הפוך: האוהדים יורשו ללבוש את החולצות וכך ניתן יהיה לראות האם הן אכן מהוות סכנה לסדר ביציעים. מפקד מחוז תל אביב, ניצב חיים חיים סרגרוף, איים להוציא את השוטרים מהיציעים והזהיר מפני אלימות גדולה יותר שלהם אם יוצא צו ביניים.
ברק-ארז, כשר ורונן אומרים: "נקודת המוצא לדיון שהתקיים בפנינו היא החשיבות הנודעת למניעת אלימות במגרשי הספורט. אף אין חולק על חשיבות תפקידה של המשטרה בהקשר זה בהתאם לסמכויות המוקנות לה בדין. כמו-כן, ניצב לנגד עינינו - כמו גם לנגד עיני המשיבים - מעמדו הרם של חופש הביטוי, גם באירועי ספורט".
הצו על תנאי רחב יותר מאשר המחלוקת הנקודתית: "מדוע לא תחדל משטרת ישראל ממניעת כניסתם של אוהדים לאירועי ספורט בשל תוכן מחאתי או ביקורתי המופיע על פרטי לבוש". השופטים מדגישים: "למותר לציין כי אין במתן צו הביניים כדי למנוע מן המשטרה לפעול במסגרת הדין לצורך מילוי תפקידיה". את העותרים ייצגו עוה"ד
בועז בן-צור, כרמל בן-צור, עודד פלר וניצן אילני, ואת המשטרה - עוה"ד
מוריה פרימן וגיא ורדי.
המשטרה אומרת כי תפעל ליישומה של ההחלטה, אם כי היא עדיין עומדת על כך שהכיתוב על החולצה מעודד את הציבור שלא לציית לשוטרים. לדבריה, היא לא תאפשר לאיש לנצל את החלטת בית המשפט ליצירת פרובוקציה ואווירה אלימה, ותפעל בהתאם לחוק תוך מימוש כל סמכויותיה. בן-צור אומרים, כי ההחלטה היא ניצחון לחופש הביטוי ולזכות להביע מחאה ולמתוח ביקורת; בג"ץ שרטט את הגבול בין תפקיד המשטרה במאבק בפשיעה לבין משטרת מחשבות.