פרקליטות מחוז תל אביב (מיסוי וכלכלה) הגישה (28.12.25) לבית משפט השלום בתל אביב שלושה כתבי אישום בפרשת הברחת יהלומים מרוסיה וממדינות זרות נוספות לישראל, בהיקף של מאות מיליוני שקלים, באמצעות בלדרים שונים. על-פי הנטען, ההברחות בוצעו בעיקר עבור חברת LLD שבבעלות
לב לבייב.
כתבי האישום הוגשו נגד חנניה יששכר מתל אביב, המנהל הראשי של מפעל היהלומים רואיז במוסקבה שברוסיה, שפעל עד לפני כעשור והיה בקשרי בעלות עם חברת LLD; נגד שי פישפדר, תושב כפר סבא, מנהל מחלקת ניהול מלאי גלם ומכירות בחברת LLD; נגד עד המדינה בפרשה, תמיר גרינברג, תושב ירושלים, אשר שימש כמפעיל הבלדרים, מנהל אופרציית ההברחות ובלדר בעצמו; וכן נגד הבלדר יהודה אסור, תושב כפר חיים. על-פי הנטען, חנניה יששכר ושי פישפדר פעלו מטעמה של חברת LLD.
בכתבי האישום נטען כי שווי ההברחה של כל בלדר עמד על כ-250,000 דולר, וכי הבלדרים הבריחו לישראל, בין מרס 2008 למאי 2016, יהלומי גלם שקיבלו ברוסיה, בעיקר ממפעל רואיז, ללא תעודות קימברלי. מדובר בתעודה המופקת במסגרת “תהליך קימברלי” - תהליך בינלאומי שנועד למנוע סחר ביהלומי דמים, ומעידה כי מקור יהלומי הגלם אינו מאזורי עימות באפריקה ואינו יהלום דמים. יהלומי הגלם נארזו בתוך קונדומים שכונו “נקניקים”, והוסתרו בפי הטבעת של הבלדרים. עם הגעתם לישראל עברו הבלדרים במסלול הירוק במכס, מבלי להצהיר כי הם נושאים יהלומים על גופם, ולאחר מכן מסרו את יהלומי הגלם לתמיר גרינברג או למי מטעמו, במשרדי חברת LLD.
לטענת התביעה, חנניה יששכר עסק באריזת יהלומי הגלם ב”נקניקים” והעבירם לבלדרים לצורך הברחתם לישראל, בעוד שי פישפדר עסק בקליטת היהלומים שהוברחו, תוך תיעוד נפרד של הסחורה המוברחת בסדרה מקודדת שכונתה P.
התביעה מציינת כי היקף ההברחות בתקופה הרלוונטית שבה היה חנניה יששכר שותף לאופרציית ההברחות עמד על כ-255 מיליון שקלים, ואילו היקף ההברחות בתקופה הרלוונטית שבה היה שי פישפדר שותף לאופרציית ההברחות עמד על כ-415 מיליון שקלים.
בכתבי האישום נגד תמיר גרינברג ויהודה אסור נטען כי בשנים 2013-2008 הם היו שותפים להברחת יהלומי גלם מרוסיה וממדינות זרות נוספות לישראל, בהיקף של כ-290 מיליון שקלים.
התביעה, המיוצגת על-ידי עו”ד אורנה גלבשטיין, ממונה (ראש צוות) בפרקליטות מיסוי וכלכלה, מייחסת לנאשמים שפעלו עבור חברת LLD עבירה של הברחת טובין בנסיבות מחמירות, במטרה להונות את האוצר או לעקוף איסור על-פי דין. לנאשם יהודה אסור מיוחסות בנוסף עבירות של יבוא יהלומים שלא לפי רישיון בכתב, מעבר במסלול ירוק, ואי דיווח על הכנסותיו מעיסוקו בהברחת יהלומים.
עוד מואשם תמיר גרינברג באי-רישום כספי המשכורות ששילם לעובדיו בספרי החשבונות של חברת רוסדיאם שבשליטתו, ובאי ניכוי מס כדין משכר עובדיו.