X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   חדשות / מבזקים
צה"ל יפנה באופן יזום למשפחות הזכאיות [צילום: מרים אלסטר, פלאש 90]
צה"ל ומשרד הביטחון ירחיבו המענה למשפחות חיילים משוחררים ששמו קץ לחייהם לאחר השירות
ועדה בראשות אלוף במילואים מוטי אלמוז קבעה עקרונות למתן ליווי, תמיכה והכרה למשפחות משרתי סדיר ומילואים שמתו לאחר שחרורם בנסיבות שעשויות להיות קשורות לשירות המענה הייעודי יינתן בעיקר למי ששירתו במהלך מלחמת חרבות ברזל, תוך שמירה על מעמד "חלל צה"ל" כמעמד ייחודי שר הביטחון והרמטכ"ל הנחו את צה"ל לפעול ליישום ההמלצות במהירות
הוועדה לבחינת המענה הניתן לבני משפחותיהם של משרתי צה"ל בסדיר ובמילואים ששמו קץ לחייהם לאחר סיום שירותם הצבאי, ובנסיבות העשויות להיות קשורות לשירות, הציגה את ממצאיה והמלצותיה לשר הביטחון, ישראל כ"ץ, ולראש המטה הכללי, אייל זמיר. הוועדה מונתה על-ידי ראש אגף כוח האדם, דדו בר-כליפא, ובראשה עמד מוטי אלמוז.
הוועדה פעלה בהרכב רחב שכלל גורמי רפואה ובריאות הנפש במדינה ובצה"ל, קצינים מחטיבת הנפגעים, גורמי משפט ונציגי משרד הביטחון ואגף משפחות, הנצחה ומורשת. עבודתה התמקדה בבחינה מערכתית, ערכית וחברתית-לאומית של ההתמודדות עם מצבי דחק נפשיים ואובדנות בקרב משרתי צה"ל לאחר שחרורם, ובאופן הליווי והסיוע הניתן למשפחות משרתים ששמו קץ לחייהם לאחר השירות. הוועדה הדגישה כי לא עסקה בבחינת מקרים פרטניים, אלא בגיבוש עקרונות כלליים ומערכתיים.
על-פי ההמלצות, במקרים שבהם יימצא כי נסיבות המוות עשויות להיות קשורות לשירות הצבאי, יקבלו בני המשפחה ליווי רציף ונקודת קשר ייעודית מטעם צה"ל לאורך כל תהליך ההכרה במשרד הביטחון. הליווי יכלול תמיכה, הכוונה וסיוע בהגשת בקשה להכרה. במקרים שבהם ייקבע כי נסיבות הפטירה עומדות בהגדרות חוק משפחות, תינתן למשפחה מעטפת מלאה בהתאם לחוק, בליווי מתמשך של משרד הביטחון לאורך השנים.
במהלך עבודתה, התעמקה הוועדה בקשר שבין השירות הצבאי למצבי דחק נפשיים ואובדנות, לרבות השלכות אפשריות לאחר השחרור, תוך התייחסות מיוחדת לאתגרי מלחמת חרבות ברזל שפרצה במתקפת חמאס ב-7 באוקטובר 2023. הוועדה המליצה על מתן מענה ייעודי לבני משפחותיהם של חיילים משוחררים משירות סדיר ומשירות מילואים ששירתו במהלך המלחמה ושמו קץ לחייהם לאחר סיום שירותם, בנסיבות שעשויות להיות קשורות לשירותם.
עוד נקבע כי במקרים רלוונטיים צה"ל יפנה באופן יזום למשפחות הזכאיות, ויספק מענה הכולל ליווי ותמיכה למשפחה לצד הבעת הוקרה על שירותו ותרומתו של הנפטר במלחמה, תוך שמירה על מעמד "חלל צה"ל" כמעמד ייחודי. הזכאות למענה תיבחן על-ידי ראש אגף כוח האדם, על בסיס המלצת ועדה ייעודית שתתכנס בסמוך למועד הפטירה של אזרח שנפטר בנסיבות החשודות כאובדנות הקשורה לשירותו הצבאי.
בין השיקולים המרכזיים שייבחנו: משך השירות, אופי התפקיד, חשיפה לאירועים חריגים, סמיכות בין מועד השחרור לבין הפטירה, ונסיבות אישיות ייחודיות נוספות, לרבות שירות משמעותי בתקופת המלחמה.
דוח הוועדה הוצג לשר הביטחון ולרמטכ"ל, שהודו לחברי הוועדה על עבודתם היסודית והנחו את צה"ל לפעול ליישום ההמלצות בהקדם.
בין חברי הוועדה: עדנה איליה, כרמל קלה, יאיר הירש, עידן קלימן, הרצל שמואל, אוסנת שרעבי, יגאל שפרן, גיל זלצמן, שלמה מור יוסף, ענבר סיטבון, ו-מיטל סמט-כהן. היועצים המשפטיים לוועדה היו רועי חכם ועורכת הדין נגה שילדהוז-טאובר, ומזכירת הוועדה לשעבר הייתה נטלי ברדה.
או
עיתונאי | News1 | דוא"ל
איציק וולף / Itzik Wolf עיתונאי. כתב כלכלי. דוא"ל itzik@News1.co.il. רשימות ↗
תאריך:  30/12/2025   |   עודכן:  30/12/2025
+חשד לאירוע ביטחוני בגליל המערבי 21:29 30/12/25  |  עידן יוסף
צה״ל הודיע כי לפני זמן קצר זוהתה תנועה חשודה במרחב גבול לבנון סמוך לערב אל־עראמשה שבגליל המערבי. כוחות צה״ל מבצעים סריקות במרחב והפרטים נמצאים בבדיקה. בצה״ל ציינו כי הם נמצאים בקשר רציף עם הרשויות ויעדכנו בהתפתחויות ככל שיידרש.
+הרצוג פועל לסיכול חקיקת הקואליציה: "ועדת חקירה לפי החוק הקיים" 20:45 30/12/25  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
הנשיא מאמץ את עמדת האופוזיציה וטוען כי ועדת החקירה השוויונית המוצעת לחקר טבח 7 באוקטובר תהיה פוליטית  ▪  קורא להיצמד למתווה שבו נשיא העליון קובע את הרכב הוועדה  ▪  ח"כ קלנר משיב: "אין דם שונה מדם, אין שכול סוג א' וסוג ב'"
הרצוג. מי קובע את כללי המשחק [צילום: חיים צח/לע"מ]
+"אסטרטגיית השחרור" 10:52 30/12/25  |  יהונתן דחוח הלוי   |   לרשימה המלאה
ההחלטה על מתווה תוכנית מתקפת שבעה באוקטובר התקבלה בישיבה של הנהגת חמאס בקטר בספטמבר 2016  ▪  במידע שהיה באותה שנה בידי המודיעין הישראלי צוין, כי בישיבות אלה "הוצגה "אסטרטגיית השחרור" של חמאס, אשר תכליתה השמדתה של מדינת ישראל ו"שחרור של כל שטחי פלשתין עד שנת 2022"
משעל. הגיע לביקור [צילום: עבד רחים-חטיב/פלאש 90]
+סוכן בתוך רצועת עזה 09:53 30/12/25  |  יהונתן דחוח הלוי   |   לרשימה המלאה
תחקיר ערוץ "אל-ערבי" על מתקפת שבעה באוקטובר - בשעה ארבע לפנות בוקר הועברה הנחיה להגיע למסגדים לתפילת הבוקר  ▪  בשעה חמש הונחו פעילי הנוח’בה להתאסף חמושים במקומות שנקבעו  ▪  בשעה שש הועברו הפקודות הסופיות בנוגע לתחילת מתקפה, פריצת הגבול וכיבוש בסיסי צה"ל וישובים ישראלים
סרדין ירוק [צילום: עבד אל-רחים חטיב/פלאש 90]
+"שיטת זפרני"
09:06 30/12/25  |  נפתלי בנט   |   לרשימה המלאה
... "אז זפרני התמודד לראשות העיר מול שטרן, והפסיד ומאז יצאה כנראה הוראה לכל שרי הליכוד שלא להעז להגיע לקריית שמונה ובטח לא לעזור"
עיר נטושה [צילום: איל מרגולין/פלאש 90]
+מה לא עבד במודיעין 08:46 30/12/25  |  יהונתן דחוח הלוי   |   לרשימה המלאה
עמוס מלכא, ראש אמ"ן לשעבר על מחדל המודיעין בשבעה באוקטובר: "מה לא עבד במודיעין? תשובה פשוטה, כמעט כלום; התעלמות מסימנים מעידים, הזלזול [באויב], הפגיעה באיסוף [המודיעין], היעדר מודל התרעה; המערכת המודיעינית לא הייתה בנויה בסיטואציה הספציפית הזאת להוציא התרעה"
מלכא. לא צריך להמציא את הגלגל מחדש [צילום: אבנר ירון]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
צה"ל ומשרד הביטחון ירחיבו המענה למשפחות חיילים משוחררים ששמו קץ לחייהם לאחר השירות
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות מלחמת התקומה
יהונתן דחוח הלוי
ההחלטה על מתווה תוכנית מתקפת שבעה באוקטובר התקבלה בישיבה של הנהגת חמאס בקטר בספטמבר 2016    במידע שהיה באותה שנה בידי המודיעין הישראלי צוין, כי בישיבות אלה "הוצגה "אסטרטגיית השחרור" של חמאס, אשר תכליתה השמדתה של מדינת ישראל ו"שחרור של כל שטחי פלשתין עד שנת 2022"
יהונתן דחוח הלוי
תחקיר ערוץ "אל-ערבי" על מתקפת שבעה באוקטובר - בשעה ארבע לפנות בוקר הועברה הנחיה להגיע למסגדים לתפילת הבוקר    בשעה חמש הונחו פעילי הנוח’בה להתאסף חמושים במקומות שנקבעו    בשעה שש הועברו הפקודות הסופיות בנוגע לתחילת מתקפה, פריצת הגבול וכיבוש בסיסי צה"ל וישובים ישראלים
נפתלי בנט
... "אז זפרני התמודד לראשות העיר מול שטרן, והפסיד ומאז יצאה כנראה הוראה לכל שרי הליכוד שלא להעז להגיע לקריית שמונה ובטח לא לעזור"
יהונתן דחוח הלוי
עמוס מלכא, ראש אמ"ן לשעבר על מחדל המודיעין בשבעה באוקטובר: "מה לא עבד במודיעין? תשובה פשוטה, כמעט כלום; התעלמות מסימנים מעידים, הזלזול [באויב], הפגיעה באיסוף [המודיעין], היעדר מודל התרעה; המערכת המודיעינית לא הייתה בנויה בסיטואציה הספציפית הזאת להוציא התרעה"
עידן יוסף
נשיא ארה"ב משגר אולטימטום חריף לחמאס להתפרק מנשק    גיבוי לתקיפה ישראלית באירן אם תתחדש ההתחמשות    בחינה "ברצינות" של מכירת מטוסי אף-35 לטורקיה    טראמפ משבח את נתניהו: "בלעדיו ישראל לא הייתה קיימת היום"
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il