פרקליטות המדינה הגישה לבית המשפט המחוזי מרכז בלוד (יום ו', 2.01.26) כתב אישום חמור נגד חמישה נאשמים, אשר על-פי החשד סחטו אדם ובני משפחתו במשך תקופה ממושכת על-רקע חוב כספי. הנאשמים - מוחמד עקל (37) ונביל עריאן (29) מערערה, מראד חרירי (41) מאום אל פאחם, מורטדא עקל (26) מערערה ויוסף חדיג'ה (33) מקלנסוואה - מואשמים, כל אחד לפי חלקו, בעבירות של סחיטה בצוותא חדא וקשירת קשר לביצוע פשע.
מכתב האישום, שהוגש על-ידי עורכי הדין מירי ביטון הראל ודניאל איקן מפרקליטות מחוז מרכז, עולה כי הנאשמים קיבלו לידיהם את פרטי המתלונן על-רקע חוב כספי לאנשים אחרים, וקשרו קשר לסחוט אותו. במשך כשנה הפעילו הנאשמים לחץ על המתלונן ובני משפחתו, תוך שימוש באיומים והטלת אימה. הם יצרו קשר באמצעות הודעות ווטצאפ, הזדהו בשם "חרירי" ודרשו עשרות אלפי שקלים, אף שהמתלונן הבהיר כי החוב הוסדר.
כתוצאה מהחשש, מסר המתלונן לנאשמים סכום כולל של 60,000 ש"ח במפגשים שונים לאורך מספר חודשים. החקירה נוהלה על-ידי ימ"ר צפון.
בבקשת המעצר עד תום ההליכים ציינה הפרקליטות כי "מעשיהם של הנאשמים, אשר פעלו בצוותא חדא, מצביעים על תכנון מוקדם ושיטתיות". עוד נמסר כי הנאשמים קשורים לארגון הפשיעה חרירי, הפועל באזור הצפון והשרון, וידוע כעוסק בגביית חובות ובתחומי פשיעה נוספים. הפרקליטות ומשטרת ישראל פועלות במאמץ נרחב לסכל את פעילותו של הארגון.