X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   חדשות
מואר בצבעי חמאס - מרכז הסחר העולמי, שקם על חורבות מגדלי התאומים [צילום: מושלת ניו יורק]
חודש המורשת המוסלמית בניו-יורק: הארת מבני ציבור בירוק המזוהה עם חמאס מעוררת ביקורת חריפה
ניו-יורק מציינת את חודש המורשת המוסלמית באמצעות הארת מבני ציבור בצבע ירוק בגוון המזוהה עם חמאס מבקרים מצביעים על זיהוי בעייתי עם ארגון טרור המוגדר בארה"ב לטענתם, המהלך מצטרף לצעדים שיוחסו להנהגת העיר החדשה בראשות ממדאני ומעצים את הביקורת ביקור
מדינת ניו-יורק מציינת את חודש המורשת המוסלמית-אמריקנית (ינואר) באמצעות הארת 16 אתרים לאומיים באור ירוק - לראשונה בתולדותיה. האתרים שנכללו כוללים גם את מגדל מרכז הסחר העולמי, אשר קם על חור ענק שנפער עם התמוטטות מגדלי התאומים ונתפס כסמל לאומי מרכזי לזכר פיגועי 11 בספטמבר 2001.
המהלך מעורר בימים האחרונים ביקורת ציבורית ופוליטית חריפה. מוקד הביקורת אינו עצם ההכרה הרשמית בקהילה המוסלמית בארה"ב, אלא הבחירה הסמלית בצבע הירוק - המזוהה עם ארגון הטרור הקיצוני חמאס - והמשמעויות הנלוות לכך.
המחווה הממלכתית בוצעה יום לאחר כניסתו לתפקיד של זוהרן מדאני, ראש העיר המוסלמי הראשון בתולדות ניו-יורק. ההארה בוצעה בעקבות הכרזה רשמית של מושלת ניו-יורק, קאת'י הוקול, שלפיה ינואר מצוין במדינה כחודש המורשת המוסלמית-אמריקנית. בהצהרה שפרסמה מסרה הוקול: "החוסן, החמלה והתרומה של קהילות מוסלמיות עוזרים להפוך את המדינה שלנו לחזקה יותר".
מושלת מדינת ניו-יורק, קאת'י הוקול - היא שהחליטה [צילום: AP/Julia Demaree Nikhinson]
הזיהוי עם חמאס והקשר להנהגת העיר החדשה
מבקרים מציינים כי שימוש בצבע הירוק בגוון המזוהה עם חמאס - ארגון טרור המוגדר ככזה על-ידי מחלקת המדינה של ארה"ב, האיחוד האירופי וישראל - אינו מתקיים בחלל ריק. לטענתם, הבחירה בצבע זה משתלבת באווירה פוליטית מתוחה בעיר, על-רקע חילופי ההנהגה בעיריית ניו-יורק וכניסתו לתפקיד ראש העיר החדש, זוהרן מדאני.
מבקרי המהלך טוענים כי שימוש בצבע הירוק המזוהה עם חמאס, יחד עם טענות שנשמעו בציבור על ביטול או ריכוך של צווים והנחיות שנועדו להתמודד עם גילויי אנטישמיות נגד יהודים עם כניסתו של מדאני לתפקיד, יוצר מסר מצטבר בעייתי ומעצים את הביקורת הציבורית. העירייה, מצדה, לא פרסמה הודעה רשמית המאשרת ביטול צווים או שינוי מדיניות בתחום זה.
16 בנייני ציבור מוארים בירוק [צילום: מושלת ניו-יורק]
ביקורת חריפה ברשתות החברתיות
לביקורת הציבורית הצטרפה גם אשת התקשורת האמריקנית לורה לומר, שפרסמה את עמדתה בחשבונה ברשת X, שבו כ-1.8 מיליון עוקבים. לומר טענה כי הארת מבני ציבור בירוק חמורה במיוחד בזכר קורבנות פיגועי 11 בספטמבר, נוכח הכללתו של מגדל מרכז הסחר העולמי. לדבריה, מדובר בגוון המזוהה עם חמאס, ארגון טרור, ולכן המהלך חורג ממחווה תרבותית והופך לאמירה פוליטית פוגענית. עוד טענה כי הצעד משתלב, לשיטתה, במדיניות רחבה יותר של הנהגת ניו-יורק החדשה, ובראשה ראש העיר זוהרן מדאני והמושלת קאת'י הוקול. את דבריה סיכמה בקביעה כי מדובר בצעד מביש וחסר רגישות ציבורית.
הצבע הירוק עורר כעסים [צילום: מושלת ניו יורק]
מגדל מרכז הסחר העולמי כמוקד מחלוקת
הביקורת החריפה במיוחד נוכח הכללתו של מגדל מרכז הסחר העולמי - שהוקם על חורבות מגדלי התאומים - ברשימת האתרים שהוארו בירוק בגוון המזוהה עם חמאס. משפחות שכולות וארגוני זיכרון טענו כי לאתר יש משמעות לאומית והיסטורית כה טעונה, המחייבת רגישות יתרה בבחירת סמלים ומחוות ממלכתיות.
מנגד, גורמים בממשל המדינה מדגישים כי הצבע הירוק נבחר בהקשר תרבותי-דתי רחב, וכי אין לו כל זיקה לארגוני טרור. עם זאת, הם לא התייחסו לטענות לגבי ההקשר הפוליטי הרחב או להשפעה המצטברת של צעדים נוספים המיוחסים להנהגת העיר החדשה.
Author
מו"ל ועורך ראשי | News1 | דוא"ל
עיתונאי-חוקר. מייסד News1. מתמקד בחשיפות ובתחקירים בלעדיים בתחום המשפט העסקים והממשל. מקדש את חופש הביטוי. חשבון ב-X ↗ | פייסבוק ↗
תאריך:  03/01/2026   |   עודכן:  03/01/2026
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
חודש המורשת המוסלמית בניו-יורק: הארת מבני ציבור בירוק המזוהה עם חמאס מעוררת ביקורת חריפה
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
מירב ארד
אירומקסיקו בראש הדירוג העולמי זו השנה השנייה ברציפות, דלתא מובילה בארה"ב וקופה שומרת על הכתר באמריקה הלטינית
יואב יצחק
מומחה לאריכות ימים חושף את סודות התזונה שלו    תזונה ים-תיכונית עם דגש אנטי-דלקתי    הימנעות מוחלטת מבשר אדום וממזון אולטרה-מעובד    סלט ענק עם דג אפוי הוא מנה קבועה בערב
מירב ארד
גל מחאה מתפשט לערים רבות, כוחות הביטחון משתמשים באש חיה    טהרן שולחת מסר חד לוושינגטון: "אל תתערבו"
מירב ארד
מיץ תפוזים נחשב במשך שנים למשקה עתיר סוכר ומזיק    מחקרים עדכניים מצביעים על יתרונות בריאותיים משמעותיים    שיפור בתפקוד קוגניטיבי ובמדדי לחץ דם נמצא בקרב שותי מיץ תפוזים    החוקרים קוראים להסתכלות מאוזנת ולא להימנע לחלוטין מהמשקה
מירב ארד
רעידת אדמה בעוצמה 6.5 טלטלה את דרום ומרכז מקסיקו, הורגשה בשבע מדינות וגרמה למותם של שניים    נזק כבד לבתים ולבית חולים בגואררו ולפינוי תושבים במקסיקו סיטי
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il